AUTOpro
Generale Green car Stiri

Porsche aniversează 75 de ani de la lansarea primului model de serie cu un nou art car Taycan

Producătorul german de automobile Porsche a creat mai multe art car-uri bazate pe modelul electric Taycan de când acesta a intrat în producția de serie, în 2019.

Cel mai nou exemplar a fost expus la o expoziție de fotografie și opere de artă digitale. În acest fel, constructorul din Zuffenhausen marchează împlinirea a 75 de ani de când a lansat primul model de serie.

Noul Porsche Taycan art car este bazat pe versiunea Turbo S

Porsche

Anul acesta, pe 8 iunie, cei de la Porsche vor sărbători împlinire a 75 de ani de la introducerea în producția de serie a primului său model, Type 356/1. Pentru a marca așa cum se cuvine această sărbătoare, marca germană a pregătit o versiune specială unicat a lui Taycan, primul model electric din istoria producătorului.

Este vorba despre un art car bazat pe modelul cu emisii zero. Acesta a fost expus în cadrul unui eveniment de artă intitulat „Photofairs Shanghai 2023”, organizat în metropola chineză.

Din punct de vedere estetic, mașina este vopsită într-o combinație de mai multe nuanțe. La dezvoltarea acestui art car au contribuit doi artiști, Chris Labrooy și Yang Yongliang.

Modelul Taycan multicolor este bazat pe versiunea Turbo S a electricului german. Asta înseamnă că sub capotă se află un sistem de propulsie alcătuit din două motoare electrice, care dezvoltă împreună 761 CP.

În această configurație, versiunea de serie Taycan Turbo S sprintează de la 0 la 100 de km/h în 2,8 secunde și atinge o viteză de top de 260 km/h. Ansamblul este alimentat de o baterie de 93,4 kWh, care asigură o autonomie de până la 416 kilometri.

Porsche a prezentat în premieră vehiculul electric Taycan la Salonul Auto de la Frankfurt din 2019. De aceea, germanii au decis că este momentul pentru a-l supune unei operații de restilizare, care își va face debutul spre sfârșitul acestui an.

Sursa: Porsche via Motor1

Articole similare

Noul Hyundai Ioniq 6 costă pe piața din România de la aproximativ 63.000 de euro

Mihai Morcovescu

BCR lansează eGo și devine prima bancă din România care oferă un concept inovator de car sharing electric

VIDEO: Aplicația Waze este acum disponibilă pe toate modelele Volvo

Mihai Morcovescu