AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Hyundai va părăsi Rusia în 2023 și își va vinde uzinele către o companie din Kazahstan

Hyundai Motor plănuiește să părăsească piața auto din Rusia și să-și vândă unitățile de producție din această țară către o companie din Kazahstan. Informația a fost publicată de presa sud-coreeană, care citează surse din interiorul grupului auto.

Constructorul asiatic și-a suspendat anul trecut toate operațiunile în Rusia, după declanșarea războiului din Ucraina. În martie 2022, Hyundai anunța că își revizuiește „diverse opțiuni” pentru divizia din această țară.

Hyundai nu exclude o posibilă revenire pe piața rusă

Acum, la mai bine de un an de când și-a suspendat activitatea, producătorul coreean anunță că va părăsi definitiv piața auto din Rusia în cursul acestui an.

Postul de televiziune sud-coreean MBC a raportat că negocierile pentru vânzarea fabricilor Hyundai din Rusia se află în stadiul final de negocieri. Sursa citată spune că producătorul auto mai așteaptă doar aprobarea din partea guvernului rus.

„Este adevărat că există discuții cu privire la vânzarea uzinelor, dar încă nu s-a decis nimic”, a anunțat Hyundai într-un comunicat, potrivit postului MBC.

În momentul de față, cei de la Hyundai analizează diverse scenarii pentru viitorul afacerii lor în Rusia. Asta include și vânzarea uzinelor către o firmă din Kazahstan.

Constructorul auto a mai precizat că nu exclude o posibilă revenire pe piața rusă, dar nici în această privință nu a fost luată deocamdată vreo decizie.

După cum se știe, după invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie anul trecut, cei mai mulți producători și-au încetat activitățile în Rusia, iar unii chiar au părăsit această piață. Multe fabrici din Rusia au suspendat producția și au concediat lucrători din cauza penuriei de echipamente de înaltă tehnologie în contextul sancțiunilor impuse Rusiei de către Occident.

Înainte de a-și suspenda activitatea în 2022, Hyundai producea în Rusia 200.000 de automobile pe an. Asta însemna circa 4 % din capacitatea totală de producție la nivel mondial. Printre cele mai populare modele pe această piață se număra și berlina subcompactă Solaris (foto).

Sursa: Automotive News

Articole similare

Castrol lansează o nouă campanie pentru a crește gradul de conștientizare în rândul consumatorilor
cu privire la service-urile independente partenere

Filip Sîrbu

Avancronica GP Bahrein 2016, din punctul de vedere al pneurilor

administrator_autopromag

Ultimul exemplar Porsche 911 Speedster va fi scos la licitație

administrator_autopromag