AUTOpro
Generale Autonomous Stiri Tehnologie

BMW este prima marcă ce a primit aprobare pentru funcțiile de condus autonom de nivel 2 şi 3

BMW este primul producător auto din lume care primește aprobare pentru combinarea funcțiilor de condus autonom de nivel 2 și nivel 3.

Pachetul tehnologic este disponibil pe nava amiral Seria 7.

Tehnologia BMW de condus autonom este disponibilă doar pe Seria 7

BMW

Marii constructori auto dezvoltă noi tehnologii în încercarea de a face pasul necesar către condusul autonom, iar BMW este unul dintre aceștia.

Marca bavareză a devenit primul producător din lume care primește aprobarea pentru o combinație între un sistem de asistare a condusului de Nivel 2 (BMW Highway Assistant) şi un sistem de Nivel 3 sub forma BMW Personal Pilot L3 în acelaşi automobil.

Caracteristica avansată de Nivel 2 îmbunătăţeşte semnificativ confortul în timpul călătoriilor pe distanţe lungi. BMW Highway Assistant poate funcţiona până la viteze de 130 km/h. Aceasta este o funcţie suplimentară a asistentului de control al direcţiei şi al benzii de rulare, care poate fi utilizat pe autostrăzi cu carosabil separat structural.

Odată activat acest sistem, conducătorul poate să ia mâinile de pe volan pentru perioade mai lungi. Acest lucru este posibil cu condiţia ca șoferul să fie atent în continuare la tot ceea ce se întâmplă pe drum. În acest fel, el va putea prelua în orice moment controlul asupra direcţii, dacă situația o cere. Datorită acestui sistem, Seria 7 poate face schimbări de bandă fără ca șoferul să manevreze volanul.

Noul pachet tehnologic BMW costă în Germania 6.000 de euro

De asemenea, sistemul Personal Pilot L3 funcționează până la viteze de 60 km/h. Acesta poate prelua complet condusul în situații specifice, cum ar fi ambuteiajele de pe autostradă. În acest caz, șoferul nu mai este nevoit să fie atent la drum și poate să desfășoare alte activități, precum efectuarea sau preluarea apelurilor telefonice ori citirea/scrierea de mesaje. Cu toate acestea, cel de la volan trebuie să fie pregătit să preia controlul atunci când este solicitat de mașină.

Combinarea tuturor acestor sisteme de asistare a condusului într-un singur automobil reprezintă un progres semnificativ. În plus, oferă un set vast de funcţii pentru un condus mai confortabil şi mai relaxant atât în călătorii lungi, cât şi în cele scurte.

Pachetul tehnologic de condus autonom este disponibil pe nava amiral Seria 7 și costă 6.000 de euro pe piața din Germania. Pe automobilele echipate cu opţiunea BMW Personal Pilot L3 care au fost deja livrate se va putea adăuga gratuit BMW Highway Assistant începând cu luna august.

Sursa: BMW

Articole similare

A început Frankfurt Motor Show 2019, evenimentul toamnei în industria auto

Robert Stan

Francezii de la Alpine au prezentat oficial noul hot-hatch electric A290

Mihai Morcovescu

Tesla a livrat 21 de camioane electrice Semi către compania PepsiCo (cu video)

Mihai Morcovescu