AUTOpro
Generale Green car Industrie Stiri

Vânzări Europa: Dacia Sandero câștigă duelul de la distanță cu Tesla Model Y

SUV-ul electric Tesla Model Y a fost cea mai vândută mașină de pasageri atât în Europa, cât și la nivel mondial în 2023, dar performanța este puțin probabil să se repete și în 2024.

Modelul cu emisii zero al americanilor a ocupat doar locul 18 în topul vânzărilor europene în luna mai. În schimb, Dacia Sandero rămâne pe podium și în luna mai.

Dacia Sandero a ocupat în luna mai locul 3 în Europa. Tesla Model Y a picat pe 18

Europa

Anul trecut, Tesla Model Y a intrat în istorie când a devenit primul vehicul pur electric lider în topul vânzărilor din Europa. Dar, pe fondul eliminării sau a reducerii subvențiilor plus o grevă a muncitorilor portuari, livrările au fost afectate.

Concret, noile cifre arată că vânzările SUV-ului cu emisii zero de la Tesla au scăzut semnificativ în luna mai. Mai exact cu 49%, până la 10.582 de unități, conform Dataforce. Ca urmare a acestei scăderi, Model Y a picat de pe prima poziție a clasamentului, pe care o ocupa în mai 2023, până pe locul 18.

Potrivit datelor preliminare, noul lider ar fi Volkswagen T-Roc, model care se află pe piață din 2017. Crossover-ul german, care urmează să primească un facelift, a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 12% față de luna mai a anului trecut, atingând pragul de 19.748 de unități.

Locul secund este ocupat tot de un model al constructorului din Wolfsburg. Este vorba despre compacta Golf, care a consemnat o majorare a vânzărilor cu 28% în cea de-a cincea lună din 2024, până la 19.333 de unități. Datele trebuie confirmate, iar specialiștii de la Automotive News, citați de Carscoops, spun că Golf-ul ar putea depăși T-Roc după ce vor fi numărate rezultatele de pe fiecare piață din Europa.

Ultima treaptă a podiumului este ocupată de Dacia Sandero. Hatchback-ul subcompact al mărcii autohtone a înregistrat o scădere a vânzărilor cu 10% față de mai 2023, până la 18.676 de unități.

Sursa: Carscoops

Articole similare

EVENIMENT Exclusiv AUTOpro. Interviu Jörgen Wulfsberg, director la CEVT: PHEV-urile au rolul lor!

Florin Amariei

Toyota a fost și în 2023 cel mai mare producător auto din lume

Mihai Morcovescu

BMW a prezentat la Beijing iX3, primul SUV electric din istoria mărcii

Filip Sîrbu