AUTOpro
Industrie Eveniment

AirCar a primit aprobarea pentru functionare!

aircar

AirCar, dezvoltată în Slovacia, a primit aprobarea finală pentru funcționare. Mașina zboară!

“Certificarea AirCar deschide usa productiei in masa de masini zburatoare extrem de eficiente”, a declarat Stefan Klein, fondator si CEO al KleinVision, compania care a proiectat si produs acest avion hibrid, jumatate masina, jumatate avion.

In aviatie, termenul “distante medii” corespunde rutelor de sub 2.000 km.

Dezvoltarea și aprobarea AirCar este un progres impresionant, însă nu trebuie să uităm că acest fenomen a atras antreprenori încă de acum 1 deceniu. Spre exemplu, în 2021, Airspeeder deja se contura ca prima competiție pentru mașinile zburătoare – dezvoltate conform principiului dronelor.

Mai mult, avem și taxiuri aeriene în vigoare. Un exemplu în acest sens este Volocopter!

AirCar – comercializarea!

Revenind, AirCar a efectuat primul zbor interurban in iunie 2021. Propulsat de un motor BMW de 1,6 litri, aparatul poate sa decoleze de pe o pista de 300 de metri lungime. Zburand cu 170 km/h, autonomia sa este de 1.000 km.

Transformarea automata de la masina la avion, controlata printr-un singur buton, dureaza doar trei minute, potrivit producatorului.

Pentru a obtine certificarea, aeronava a fost supusa la 70 de ore de teste de zbor si la peste 200 de decolari si aterizari, a precizat KleinVision.

KleinVision trebuie sa obtina, de asemenea, certificatul de tip al aeronavei pentru a inceperea exploatarii comerciale a aparatului sau.

Articole similare

Premieră mondială : noul Range Rover Sport

Dan Vardie

Dacia Duster este Mașina Anului 2018 în România

Filip Sîrbu

Viitorul Dacia

Gabi Gogiu

Leave a Comment