AUTOpro
Industrie Stiri

Airspeeder – prima competiție pentru mașinile zburătoare

Alauda, o companie eVTOL a anunțat prima competiție pentru mașinile zburătoare. Va începe chiar în acest an, în ciuda pandemiei și a restricțiilor aferente.

Alauda a anunțat recent recrutări din rândul celor de la Boeing, McLaren, JLR și Renault F1, așadar echipa aflată sub auspiciul eVTOL este determinată ca Airspeeder să fie competiția de pionierat în acest domeniu al mobilității.

eVTOL este acronimul utilizat pentru „electric Vertical Takeoff Landing” și descrie un tip de aeronavă care seamănă cu elicopterul, dar care este mai eficient și mult mai silențios. Aceste două caracteristici îl fac mai practic pentru zonele urbane.

Conform unor surse din SUA, Alauda este un start-up din Australia. A fost înființată în 2015 și are deja sprijinul DHL pentru logistică.

Expertiza noilor angajări va fi folositoare pentru a transforma Airspeeder în realitate. Organizatorul principal va fi Judith Griggs, persoană implicată anterior în Formula 1 timp de 27 de ani.

Alauda argumentează ca Airspeeder va ajuta la dezvoltarea rapidă și concretă a mai multor modele de serie, competiția fiind un catalizator pentru construcție accelerată în domeniu.

Mașinile zburătoare par a fi departe de realitate, însă până acum domeniul a atras investiții de la nume importante precum Google sau LinkedIn.

Primele competiții Airspeeder vor fi realizate prin intermediul comenzilor de la sol, urmând ca peste 3 ani să avem piloți-șoferi.

Articole similare

Tesla a dezvăluit noul pick-up electric Cybertruck: până la 845 CP și preț de pornire de 60.900 de dolari (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Americanii au inventat cea mai albă vopsea din lume. Reflectă razele solare în proporție de aproape 98% (cu video)

Mihai Morcovescu

Lamborghini a prezentat primul concept electric din lume cu proprietăți de auto-vindecare

Filip Sîrbu

Leave a Comment