AUTOpro
Industrie Stiri

Airspeeder – prima competiție pentru mașinile zburătoare

Alauda, o companie eVTOL a anunțat prima competiție pentru mașinile zburătoare. Va începe chiar în acest an, în ciuda pandemiei și a restricțiilor aferente.

Alauda a anunțat recent recrutări din rândul celor de la Boeing, McLaren, JLR și Renault F1, așadar echipa aflată sub auspiciul eVTOL este determinată ca Airspeeder să fie competiția de pionierat în acest domeniu al mobilității.

eVTOL este acronimul utilizat pentru „electric Vertical Takeoff Landing” și descrie un tip de aeronavă care seamănă cu elicopterul, dar care este mai eficient și mult mai silențios. Aceste două caracteristici îl fac mai practic pentru zonele urbane.

Conform unor surse din SUA, Alauda este un start-up din Australia. A fost înființată în 2015 și are deja sprijinul DHL pentru logistică.

Expertiza noilor angajări va fi folositoare pentru a transforma Airspeeder în realitate. Organizatorul principal va fi Judith Griggs, persoană implicată anterior în Formula 1 timp de 27 de ani.

Alauda argumentează ca Airspeeder va ajuta la dezvoltarea rapidă și concretă a mai multor modele de serie, competiția fiind un catalizator pentru construcție accelerată în domeniu.

Mașinile zburătoare par a fi departe de realitate, însă până acum domeniul a atras investiții de la nume importante precum Google sau LinkedIn.

Primele competiții Airspeeder vor fi realizate prin intermediul comenzilor de la sol, urmând ca peste 3 ani să avem piloți-șoferi.

Articole similare

Succesorul lui Audi A4 se va numi A5, în timp ce A6 va fi redenumit A7

Mihai Morcovescu

Audi Q8 facelift: prima imagine oficială. Debutul a fost fixat pentru 5 septembrie

Mihai Morcovescu

Renault Captur Red Edition este disponibil și în România

Dragos Baltateanu

Leave a Comment