Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA) are începând din 15 septembrie un nou Consiliu Director. Acesta va superviza extinderea entității către noul univers auto ce explorează automobilul dar și toate celelalte componente legate de nevoia de mobilitate fundamentală a omului contemporan.
APIA își propune să devină motorul ce conduce jucătorii din industria auto și instituțiile statului în demersul lor de transformare și tranziție către un nou model de business centrat pe protecția mediului și o piață „verde” (cu impact pozitiv asupra calității vieții generațiilor viitoare).
În cadrul Adunării Generale a membrilor săi, eveniment considerat de reprezentanții entității drept unul istoric prin prisma deciziilor importante care au fost adoptate, asociația a prezentat un set de valori ce vor sta la baza următoarelor proiecte pe care le va contura, și anume Diversitate și Incluziune, Responsibilitate, Învățare, Inovație și Colaborare.
Dan Vardie, președinte APIA: „Adunarea Generală, un moment istoric în organizația noastră”
APIA își asumă responsabilitatea găsirii celor mai bune metode pentru ca piața românească – deopotrivă operatorii economici din domeniu și consumatorul de automobil – să facă față cât mai bine noilor evoluții si provocări ce vor apărea în domeniul auto și cel al energiilor nepoluante, prin menținerea unui canal de comunicare și colaborare strâns între toate componentele acestui sistem dinamic.
„După Adunarea Generală APIA, un moment istoric în organizația noastră, am intrat într-o nouă etapă de dezvoltare, care repoziționează APIA ca o organizație a întregii mobilități din piața românească, ce își propune să militeze pentru valorile evoluției către un «viitor verde».
APIA va întări relația cu autoritățile statului pentru a da pieței și consumatorului șansa să evolueze în același ritm cu Europa care se pregătește pentru anul 2035, când vor fi vândute doar automobile cu emisii zero (ZEV), definit de UE ca «fit for 55», inițiativă care a fost votată de Parlamentul European și adoptată de Consiliul European. Este un proces de lungă durată, dificil, pe care APIA nu doar că-l va monitoriza, dar va face toate eforturile pentru a-l coordona spre succes, atât din perspectiva membrilor APIA (operatorii din lumea mobilității) cât și pentru consumatorul roman de servicii și produse de mobilitate”, a declarat Dan Vardie, președintele APIA.
APIA și-a desemnat noul Consiliu Director
În cadrul Adunării Generale a fost votată atât componența noului Consiliu Director, cât și noua conducere. Dl. Dan Vardie a fost ales în unanimitate Președinte al Consiliului Director. În același timp, dl. Mihai Ivănescu a fost ales în unanimitate în funcția de prim vicepreședinte.
Consiliul Director îi mai are în componență pe dna Claudia Iordache, dl Silviu Preoteasa, dl Răzvan Antoniu, dl Andrei Iacob, dl Dan Chitaru și dl Bogdan Barbu. Toți membrii Consiliului Director sunt manageri cu o bogată experiență în lumea auto și automotive, profesioniști reputați care au marcat prin activitatea lor multe momente în dezvoltarea pieții auto din Romania.
Totodată, asociația are doi președinți de onoare, dl Călin Popescu Tăriceanu și dl Paul Schiaucu, două personalități ale lumii auto care au o implicare importantă în activitatea organizației. APIA are și un nou secretar general în persoana dlui Bogdan Amzoi.