AUTOpro
Romania my love Stiri

Uzinele Ford din Europa reîncep activitatea pe 4 mai

Ford Puma

Oficialii Ford au anunțat astăzi că, începând cu 4 mai, la uzina din Craiova, dar și la altele din cadrul grupului american, producția reîncepe gradual.

Grupul american Ford a confirmat astăzi că intenționează să repornească producția în majoritatea fabricilor sale europene de vehicule și motoare începând cu data de 4 mai.

Producția va fi reluată treptat, începând cu data menționată la fabricile de producție vehicule și motoare din Craiova (Romania) și Koln (Germania), precum și la uzinele de producție vehicule din Saarlouis (Germania) și Valencia (Spania).

Producția de la Fabrica de Motoare din Valencia, Spania, va fi reluată pe 18 mai, în timp ce data de reluare a producției în Fabricile de Motoare Ford din Dagenham și Bridgend, Marea Britanie, va fi confirmată ulterior.

„Odată ce trecem de vârful inițial al pandemiei de coronavirus în Europa, trebuie să ne pregătim pentru noul context, prioritatea principală a planului nostru de ‘revenire la muncă’ fiind legată de implementarea standardelor globale Ford privind distanțarea socială și întărirea protocoalelor de sănătate și siguranță la locul de muncă. Angajații noștri trebuie să știe că facem tot ce putem pentru a le proteja sănătatea”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

Producția va începe treptat, acordând prioritate comenzilor clienților noștri și va crește în următoarele câteva luni până la reluarea completă a acesteia. Planurile de producție țin cont de disponibilitatea furnizorilor, de restricțiile de circulație națională și de redeschiderea reprezentanțelor de vânzări ale dealerilor Ford pe piețele cheie, precum și de cererea clienților.

„Păstrarea sănătății angajaților este prioritatea noastră în procesul de reluare a producției și de întoarcere la serviciu. Împreună cu liderii noștri de sindicat din Europa am agreat luarea de măsuri ample pentru a asigura cea mai bună protecție posibilă pentru angajați, măsuri adiționale celor prevăzute la nivel național și care se aplică în toate fabricile noastre din Europa”, a declarat Martin Hennig, președinte al Consiliului Sindicatelor Ford.

Conform companiei, va fi implementată o listă cuprinzătoare de standarde globale Ford privind distanțarea socială, inclusiv acțiuni de asigurare a securității și sănătății angajaților din toată Europa, printre care:

• Orice persoană care intră într-un sediu Ford va fi nevoită să poarte o mască de față furnizată de companie, precum și o vizieră, pentru anumite posturi de lucru din producție, acolo unde nu se poate respecta distanțarea socială
• Tuturor persoanelor care intră într-o unitate de producție Ford le va fi verificată temperatura corporală cu dispozitive de scanare ce respectă reglementările și restricțiile locale sau naționale
• Completarea zilnică a unui formular online de autoevaluare a sănătății, care confirmă starea de sănătate și faptul că angajatul este apt de muncă înainte de a intra într-o unitate Ford
• Reorganizarea zonelor de lucru pentru a asigura respectarea instrucțiunilor privind distanțarea socială și revenirea treptată la lucru pentru a reduce fluxul de angajați din sedii

De asemenea, compania va oferi tuturor angajaților echipamente de protecție personală, „truse de îngrijire”, la locurile lor de muncă. Acestea includ măști pentru față, un termometru reutilizabil și alte obiecte de igienă.
Ford va produce măști de față pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. Măștile de față furnizate de companie vor trebui să fie purtate de către oricine lucrează sau vizitează o unitate Ford, în conformitate cu protocoalele globale ale companiei. Prin fabricarea măștilor de față pentru uz propriu, Ford contribuie la reducerea cererii din lanțurile de aprovizionare pentru echipamentele de protecție personală care sunt necesare serviciilor medicale și altor industrii.

Un număr limitat de angajati au continuat să lucreze în unitățile de producție în ultimele saptămani pentru a asigura și acoperi serviciile critice ale companiei. Începand cu data de 4 mai, și aceste activități vor începe treptat să-si reia cursul și ritmul normal.

Angajații care nu lucrează în zonele de producție vor începe, de asemenea, să se întoarcă la serviciu treptat, începând cu data de 4 mai, având prioritate cei implicați în planificarea de repornire a producției și în activități critice ale business-ului, sau a căror muncă implică utilizarea unor echipamente specializate, disponibile doar în incinta unității Ford, cum ar fi dispozitivele de testare a vehiculului. Ceilalți angajați, care pot lucra de la distanță, vor continua să lucreze în acest fel, inclusiv acei angajați care lucrează în program „part-time”.

„Acesta este un moment fără precedent pentru operațiunile noastre, dar care dezvăluie totodată nivelul de implicare al angajaților Ford, mulți dintre ei participând în această perioadă la diverse acțiuni de sprijinire a comunităților. Ei au reușit să contribuie la numeroase acțiuni desfășurate în toată Europa și ne dorim ca pe măsură ce reluăm producția, să aducem acest spirit pozitiv la locurile noastre de muncă, punându-l în slujba și în beneficiul clienților noștri”, a detaliat Stuart Rowley.

Articole similare

Fiat Panda își schimbă numele în Pandina și primește o serie de actualizări

Mihai Morcovescu

Gala Premiilor AUTOBEST: au fost desemnați câștigătorii ediției 2023 (cu video)

Revista AUTOpro

Cupra Born, primul model electric al spaniolilor, se poate comanda în România. Costă de la 43.359 de euro

Mihai Morcovescu

Leave a Comment