AUTOpro
Stiri

Primele estimări pentru luna aprilie: piața auto a scăzut cu 98% în Italia

ACEA piața auto

Primele cifre estimate pentru piața auto europeană în luna aprilie 2020 arată semne îngrijorătoare.

Conform Automotive News Europe, pe piața auto din Italia au fost înmatriculate doar 2.182 mașini noi în luna aprilie 2020, cu cinci zile pană la finalul lunii.

Această cifră semnifică o scădere de 98% față de luna aprilie a anului 2019. Aprilie 2020 va una dintre cele mai slabe luni la capitolul înmatriculări de automobile noi din istorie, acest lucru survenind pe fondul restricțiilor de circulație impuse de majoritatea statelor europene pentru a controla pandemia de coronavirus SARS-CoV-2.

Cifrele din Italia au fost obținute de compania de cercetare Dataforce, care estimează că până la finalul lunii aprilie numărul de unități înmatriculate nu va depăși 2.600. Ca termen de comparație, în aprilie 2019, în Italia au fost înmatriculate 176.000 automobile noi.

Doar două modele au trecut de pragul de 100 de unități înmatriculate în Italia în luna aprilie: Fiat Panda cu 157 exemplare și Jeep Compass cu 116 unități.

Articole similare

A treia ediție a GALEI premiilor AUTOpro a marcat un upgrade important al conceptului și a reprezentativității premiilor

Filip Sîrbu

Samsung investește din nou în uzina SDI din Ungaria

Florin Amariei

Cei mai emoționați fani din F1

Florin Amariei

Leave a Comment