AUTOpro
Generale Green car Stiri

NIO prezintă noul ET9, limuzina care atacă supremația modelelor germane de lux

Producătorul chinez de automobile electrice NIO a dezvăluit cu ocazia întâlnirii anuale cu clienții „NIO Day” noul model ET9.

Este vorba despre o limuzină de lux care va rivaliza cu modele similare de la Mercedes-Benz sau BMW. Debutul pe piață este programat pentru primul trimestru din 2025.

NIO ET9 se poate încărca în 5 minute pentru o autonomie extinsă de 255 km

NIO

Peste 10.000 de utilizatori NIO au participat la evenimentul organizat pe stadionul Olimpic din orașul Xi’an. Aceștia au fost martorii lansării noului flagship al mărcii chineze, denumit ET9.

Cea mai nouă creație a companiei asiatice a fost prezentată drept o „navă amiral sofisticată, confortabilă și sigură, un etalon al erei vehiculelor electrice inteligente”. Potrivit oficialilor chinezi, limuzina de lux va rivaliza cu modele ca Mercedes-Benz EQS sau BMW i7.

Ca gabarit, noul NIO ET9 se încadrează perfect în segmentul exclusivist al limuzinelor premium. Modelu asiatic are o lungime de 5.325 mm, o lățime de 2.016 mm, o înălțime de 1.620 mm și un ampatament de 3.250 mm.

Noul model este dotat cu semiconductorul de conducere autonomă Shenji dezvoltat de NIO. Acesta are o putere egală cu patru cipuri nVidia Orin, care se regăsește pe celelalte modele ale constructorului din Shanghai.

NIO ET9 își va face debutul comercial în 2025

Din punct de vedere tehnic, ET9 folosește o nouă arhitectură de 900 de volți de aproape 700 CP. Aceasta este alimentată de un pachet de baterii cu celule de mare capacitate, care permit încărcarea rapidă. Astfel, pentru o autonomie extinsă cu 255 de kilometri, este nevoie de doar 5 minute.

Noul ET9 adoptă la interior o configurație cu patru locuri. Pasagerii beneficiază de așa-numitele sisteme „Sky Island” și „Executive Bridge”, care oferă un nivel ridicat de confort și tehnologie. Scaunele spate integrează nu mai puțin de 24 de tehnologii inovatoare patentate de NIO și au un spătar ce poate fi înclinat până la 45 de grade.

Pentru un plus de intimitate, există șapte parasolare acționate electric. De asemenea, mașina este dotată cu „SkyRide”, care este primul sistem de suspensie hidraulică complet activ integrat din lume. Acesta conferă pasagerilor o călătorie confortabilă chiar și pe drumuri cu mari denivelări.

NIO a anunțat că ET9 va avea un preț de circa 113.000 de dolari în SUA. Astfel, acesta este cel mai scump model dezvoltat de producătorul chinez de la înființarea sa în 2014. Limuzina poate fi deja pre-comandată, iar livrările vor demara în primul trimestru din 2025.

Sursa: NIO

Articole similare

Hyundai a trimis un Santa Fe într-o expediție în Antarctica

Filip Sîrbu

Noul Volkswagen Passat a debutat exclusiv în versiune break

Mihai Morcovescu

Nissan va lansa 30 de modele până în 2027, dintre care 16 vor fi electrificate (VIDEO)

Mihai Morcovescu