AUTOpro
Generale Stiri

Volkswagen Golf facelift: prima imagine oficială cu versiunea restilizată a compactei germane (VIDEO)

Constructorul german de automobile Volkswagen a publicat prima imagine oficială cu versiunea actualizată a celei de-a opta generații Golf.

Varianta cu facelift a compactei va fi lansată în cursul anului viitor.

Volkswagen Golf facelift va fi ultimul Golf cu motoare termice

Volkswagen

Actuala iterație a lui Volkswagen Golf va fi supus unei operații de restilizare, care își va face debutul comercial în 2024.

În cursul acestui an, mai multe prototipuri ale noului model au fost surprinse în timpul testelor, însă acum reprezentanții companiei din Wolfsburg ne oferă prima imagine oficială cu Golf facelift.

Imaginea este, în fapt, parte dintr-un videoclip în care constructorul german a dezvăluit toate modelele noi pe care le-a lansat în 2023. Între acestea regăsim noile generații Tiguan și Passat Break, precum și ID.3 și ID.7 facelift.

La finalul acestui filmuleț ne este arătat pentru câteva fracțiuni de secundă noul Golf facelift, mai exact doar farurile LED și noua semnătură luminoasă a acestora. Asemenea modelul aflat acum pe piață, blocurile optice față vor fi unite printr-o bandă LED. De asemenea, și sigla mărcii va fi iluminată.

Judecând după șinele de pe acoperiș este vorba despre varianta break a noului Golf facelift, care va fi destinată doar piețelor europene.

Așa cum spuneam, noul Volkswagen Golf facelift va fi lansat în 2024 și va fi ultimul Golf cu motoare termice. Cea de-a noua generație va sosi în 2028 și va fi un model complet electric.

Deși nu se mai află în fruntea topurilor de vânzări din Europa, VW Golf rămâne o mașină populară. În primele 11 luni ale anului curent au fost vândute pe Bătrânul Continent 166.304 de unități.

Sursa: Volkswagen via Motor1

Articole similare

„Noi numim mașinile noastre Robocar, fiindcă sunt complet diferite!” – Interviu cu Xia (Joe) Yiping, CEO JIDU Auto și Frank Wu, VP, Head of Design JIDU

Darius Pana

Verne este primul robotaxi autonom al lui Mate Rimac. Debutul este programat pentru 2026 (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Volkswagen a oprit producția lui Arteon sedan. Break-ul continuă până în 2026