AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Ford Otosan anunță de la 1 iunie schimbări de management la fabrica din Craiova

Reprezentanții Ford Otosan tocmai au anunțat că, începând cu data de 1 iunie, la nivelul conducerii fabricii de la Craiova se va produce o schimbare importantă.

Astfel, noul director și președinte va fi Firat Elhüseyni, actualul director al fabricii Ford din Eskișehir (Turcia).

Noul director al fabricii Ford Otosan va prelua funcția în prima zi din iunie

Ford Otosan

Potrivit comunicatului oficial, Firat Elhüseyni îl va înlocui în funcție pe Müjdat Tiryaki, actualul director al fabricii oltene. Acesta urmează să preia noi responsabilități la sediul central al companiei din Turcia, în calitate de Next Generation Manufacturing Lead.

În momentul de față, Elhüseyni este director al fabricii Ford din Eskișehir (Turcia), poziție pe care o deține din aprilie 2022. Aici supervizează producția de camioane și de motoare.

Elhüseyni a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică a Universității Tehnice din Istanbul. El a obținut o diplomă de master în Științe de la Universitatea Sakarya și se află în etapa de elaborare a tezei de doctorat la Departamentul de Inginerie Mecanică al Universității Sakarya.

Firat și-a început cariera la Ford Otosan în aprilie 2002 ca inginer de proces la Secția de Caroserii a fabricii Ford Otosan Gölcük. Pe parcursul carierei de 22 de ani, Fırat Elhüseyni a petrecut 6 ani în China, Vietnam și Rusia și a lucrat, de asemenea, la uzinele din Kocaeli și Eskişehir. Această experiență i-a permis să colaboreze cu echipe multinaționale Ford în medii diverse.

Totodată, el a fost implicat în proiectarea, instalarea, punerea în funcțiune, lansarea și operarea liniilor de producție. Din octombrie 2018 până în aprilie 2022, a ocupat funcția de Lider al Operațiunilor Secției de Producție Motoare la fabrica din Eskişehir. 

Din noua sa poziție, Firat Elhüseyni va fi responsabil de supravegherea tuturor operațiunilor de vehicule și producție motoare de la fabrica din Craiova. Aceasta joacă un rol-cheie în planurile de electrificare ale Ford Otosan, cu viitoarele lansări de vehicule electrice. Ne referim aici la noile E-Transit Courier, E-Tourneo Courier și modelul Puma Gen-E (foto sus). Data oficială de începere a activității lui Fırat va fi stabilită în funcție de aprobarea permisului de muncă.

„Sunt foarte bucuros și mândru să preiau acest nou rol și să conduc o uzină de ultimă generație precum fabrica Ford Otosan de la Craiova”, a declarat noul director al uzinei. „Nu numai că avem una dintre cele mai moderne unități de producție din cadrul industriei auto, dar avem și o echipă extraordinar de calificată și talentată în România și sunt foarte mândru să îi conduc pe toți în noua noastră călătorie în era electrificării”, a declarat Firat Elhüseyni.

Sursa: Ford

Articole similare

Noua generație Volkswagen Multivan California își va face debutul în 2023 în versiune electrificată

Mihai Morcovescu

Acesta este noul Zeekr X, crossover-ul subcompact cu care chinezii vor ataca Europa

Mihai Morcovescu

Opel prezintă noul Insignia Country Tourer