AUTOpro
Prezentari

Audi transformă impozantul Q7 în autoturism frugal

Ediția din acest a a expoziției auto de la Geneva a fost rampa de lansare a unei noi linii Audi Q7. Pe lângă variantele cu propulsie convențională, la standul mărcii germane a fost prezentat și un model al cărui consum este de doar 1,7 litri pentru 100 km parcurși. Cel puțin asta susțin oficialii Audi.

Audi Q7 e-tron

Audi Q7 e-tron quattro este primul vehicul plug-in hybrid cu motor diesel în 6 cilindri și tracțiune integrală permanentă din lume. Puterea sa este impresionantă: unitatea 3.0 TDI și motorul electric dezvoltă 373 CP și un cuplu de 700 Nm –  valori ce asigură o accelerație de la 0 la 100 km/h în 6,0 secunde și o viteză maximă de 225 km/h. Modelul Q7 e-tron quattro acoperă distanțe de până la 56 kilometri exclusiv cu energie electrică. Conform standardului ECE pentru vehicule plug-in hybrid, Audi Q7 e-tron quattro are nevoie de doar 1,7 litri de motorină pe 100 kilometri – cu un nivel de emisii de CO2 situat sub 50 grame per kilometru, reprezentând o valoare record în segment. Sistemul de management termic standard cu pompă de căldură integrată a fost special proiectat pentru Q7 e-tron quattro. Cu această tehnologie, Audi este primul constructor pe plan mondial care stabilește noi puncte de referință în domeniile confort interior și eficiența controlului climatic.

Audi Q7 e-tron 1

Audi Q7 e-tron quattro impresionează prin echipamente de lux la capitolul confort, cel mai mare spațiu interior comparativ cu competitorii direcți cât și multe altele. Șasiul echilibrat combină confort excelent în timpul călătoriei și manevrare deosebit de sportivă. Audi Q7 stabilește noi standarde cu ajutorul conceptelor de operare și afișare, Audi virtual cockpit și un nou sistem MMI.

Audi Q7 e-tron 2

Sistemul standard de navigație MMI plus cu modul de internet Audi connect este strâns integrat în sistemul de management hybrid al modelului Audi Q7 e-tron quattro. Utilizând datele de navigație și informații din trafic primite în timp real este ales cel mai eficient mod din cele patru calculate pe parcursul călătoriei încă de la pornirea vehiculului  și chiar și pentru distanțe lungi. Asistența predictivă pentru eficiență facilitează o strategie hybrid anticipativă, reprezentând o nouă tehnologie inovatoare de la Audi. Operarea se realizează într-un mod simplu datorită touchpad-ului MMI sau a modalității de control bazat pe comandă vocală.

Noul Audi Q7 e-tron quattro este un vehicul destinat celor care parcurg distanțe lungi și oferă capacități sportive notabile, fiind în același timp potrivit pentru uz zilnic. Noua servodirecție electromecanică este extraordinar de eficientă, cât și sensibilă. Noua suspensie cu cinci brațe prezentă atât pe puntea față cât și pe cea spate este mai ușoară cu peste 60% comparativ cu punțile modelului predecesor, contribuind în mod semnificativ la dinamica înaltă. Centrul de greutate coborât joacă și el un rol important.

Articole similare

Ford Focus, beneficiarul unui facelift

Florin Amariei

Honda a lansat noul HR-V. Are trei motoare și este hibrid

Florin Amariei

Peugeot 308 – noul leu francez

Florin Amariei

Leave a Comment