AUTOpro
Prezentari

Cel mai avansat bavarez – Noul BMW Seria 7 I VIDEO

BMW a prezentat oficial cea de-a șasea generație a Seria 7. AUTO pro a avut onoarea de a asista la o prezntare exclusivistă, rezervată doar clientilor fideli ai mărcii bavareze, chiar la București. Din nefericire,  dar așteptat, ne-a fost interzisă utilizarea aparatului foto sau a camerei de filmat.

Modelul de lux  intră în competiție cu un Mercedes S-Klasse foarte apreciat, dar și cu performantul Audi A8. Bavarezii au insistat pe tehnologie, confort și eficiență, realizând și primul Seria 7 hibrid, cu un consum mediu de 2,1 litri/100 km.

La nivelul designului, noul Seria 7 mizează pe o atitudine de sobrietate și siguranță stilistică puse în evidență de liniile armonioase și proporțiile atent controlate. Este genul de mașină despre care știi că trebuie neapărat să o vezi “pe viu”, ca să înțelegi bine ideea generală a stilului.

P90178512_highRes art4

BMW a anunță că noua generație utilizează intensiv fibra de carbon (CFRP), printr-un transfer de tehnologie de la modelele “i”, iar greutatea a scăzut cu până la 130 kg comparativ cu vechiul model. Acest aspect contează mult, alături de upgrade-ul motoarelor, la obținerea unor consumuri mai mici, în condițiile unor creșteri de putere. Modelul bavarez oferă în echiparea standard suspensie pe perne de aer și poate fi echipat cu sistemul de tracțiune integrală xDrive. De asemenea, farurile sunt cu tehnologie full LED, în echiparea standard.

P90185616_highResart2

Interiorul este o declarație de lux și vine cu câteva premiere pentru modelele Seriei 7. Display-ul este acum cu touchscreen, dar mai multe funcții pot fi controlate prin gesturi.

Cel mai puternic propulsor este cel V8, care produce 450 CP dintr-o cilindree de 4,4 litri. Modelul 750i este oferit doar cu tracțiune integrală xDrive și poate ajunge la 100 km/h în doar 4,4 secunde.

P90178518_highRes art1

BMW 740i oferă 326 CP dintr-un șase în linie cu capacitatea de 3 litri, iar singurul diesel prezent în gamă la momentul lansării se regăsește pe versiunea 730d și produce 265 CP, consumul mediu fiind de doar 5 litri/100 km.

Pentru prima dată pe Seria 7, BMW oferă un model hibrid. BMW 740e vine cu un motor termic, pe benzină, de 2 litri și 258 CP, dar și unul electric de 95 CP. Cu o putere a ansamblului de 326 CP, BMW 740e accelerează până la 100 km/h în 5,6 secunde. Mașina are o autonomie de 40 km în modul strict electric și vine cu un consum mediu de doar 2,1 litri/100 km.

Noul BMW Seria 7 debutează în această toamnă, inclusiv în România.

 

Articole similare

Noul Nissan X-Trail dezvăluit oficial – singurul SUV electrificat din segment ce oferă 7 locuri

Darius Pana

Ford S-Max și C-Max – Familie întinerită

administrator_autopromag

Mercedes-Benz a lansat noul GLA în România

Robert Stan

1 comment

Dan 04/10/2015 at 8:25 PM

O masina impresionanta din toate punctele de vedere.

Reply

Leave a Comment