AUTOpro
Prezentari

Renault Kadjar – noul SUV al francezilor va debuta la Geneva

Renault a prezentat primele detalii despre noul său crossover compact, Kadjar. Realizat pe platforma CMF a alianței Renault Nissan, noul model are un design reușit, dar în care putem vedea influențe atât de la Renault Captur, cât și de la Nissan Qashqai, cu care împarte unele componente.

 

 Renault Kadjar 5

 

Noul model are dimensiuni compacte (lungime – 4,45 m, lățime – 1,84 m, înălțime – 1,6 m) și este, conform francezilor, foarte manevrabil, afișând un diametru de bracaj de 10,27 metri. Kadjar va dispune, opțional, de blocuri optice față full-LED.

 

Renault Kadjar 3

 

Habitaclul este frumos desenat. Display-ul tactil central are diagonala de 7 inci și reprezintă interfața cu a doua generație a sistemului multimedia ”R-link”. Renault promite că spațiul interior este printre cele mai bune în clasă. Bancheta se poate rabata 60/40 inclusiv cu ajutorul unor pârghii aflate în portbagaj. Volumul standard pentru bagaje este de 427 de litri, dar încă 30 de litri mai sunt disponibili la interior, împărțiți între diverse spații de depozitare.

 

Renault Kadjar 4

 

Kadjar va fi disponibil atât cu tracțiune față, cât și integrală. În comunicatul de presă, Renault amintește și de ceva talente în off-road, mulțumită unei gărzi la sol de 190 mm, dar și a unui unghi de atac de 18 grade și a unuia de degajare de 25 de grade – valori deloc impresionante dacă am vorbi de un tot-teren, dar respectabile pentru un crossover. Din păcate, informațiile despre motorizări nu au fost încă făcute publice.

 

Renault Kadjar 2

 

Articole similare

Lamborghini Huracán STO, lansat oficial în România

Florin Amariei

Chevrolet Camaro – la a șasea viață

Noul Opel Corsa OPC a debutat cu 207 CP

Dan Damian

Leave a Comment