AUTOpro
Generale

Experienţa de design BMW la Bucureşti cu Tommy Forsgren, designer BMW X6

Prezentările designerilor BMW Group la Bucureşti au devenit deja o tradiţie. În acest an, vizita designerului Tommy Forsgren, responsabil pentru exteriorul BMW X6, a marcat al patrulea eveniment de acest gen organizat în ultimii cinci ani.

bmw art1

Proiectul a stat sub semnul constrastelor. Halele Carol, clădirea istorică din 1887 care a găzduit evenimentul, a stat în atinteză cu cele mai noi modele al mărcii în România: BMW Seria 2 Cabriolet, cu debutul pe piaţă chiar la sfârşit de februarie, şi BMW X6. „Suntem onoraţi să putem organiza acest eveniment la Halele Carol. Prin coordonarea Asociaţiei Zeppelin, propiretarul a ales să conserve acest complex de clădiri valorase pentru istoria Bucureştiului şi să le aducă la viaţă prin organizarea de evenimente. Prin organizarea prezentării noastre de design în acest spaţiu minunat, încărcat de istorie, vrem să atragem atenţia asupra unui proiect senzaţional de restaurare şi să mulţumim astfel Asociaţei Zeppelin pentru o iniţiativă care este pe atât de rară, pe atât de necesară pentru Bucureşti”, a declarat Alex Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

bmw art2

Povestea contrastelor a fost subliniată şi de poziţionarea celor două modele: un cabriolet compact şi elegant alături de un SUV puternic. În egală măsură, atât BMW X6, cât şi BMW Seria 2 Cabriolet sunt două modele care au deschis nişe absolut noi în segmentul premium şi, la a doua generaţie, sunt deja o poveste. În acelaşi timp, pe cât de inovative conceptual, împărtăşesc un limbaj de design care le face imediat indentificabile ca modele BMW. 

Prezentarea de design a fost susţinută de Tommy Forsgren şi a culminat cu o sesiune live de desen care a dezvăluit o parte din secretele procesului de design auto. Forsgren are o experienţă de peste 12 ani la DesignWorks USA, companie de design industrial integrată în BMW Group care se adresează atât mărcilor grupului cât şi clienţilor externi. În cadrul DesignWorks USA, Forsgren are un portofoliu bogat, semnat o gamă foarte variată de proiecte – de la yachturi la ochelari, de la cafetiere la garnituri de tren. Lucrările sale au fost premiate în repetate rânduri cu premii importante de design, precum Red Dot Award sau iF Design Award.

Articole similare

Nissan a semnat un parteneriat cu Mitsubishi

administrator_autopromag

Renault prezintă noul Arkana facelift: actualizări estetice și un nou nivel de echipare

Mihai Morcovescu

Kardex Remstar a inaugurat filiala din România, în Timișoara

Filip Sîrbu

Leave a Comment