AUTOpro
Stiri Connected

Fiat prezintă la CES 2023 primul showroom auto din Metavers

Primul showroom auto din Metavers - Fiat Metaverse Store

CES Las Vegas 2023 este locul în care Fiat anunță o noutate majoră. Clienții din Statele Unite ale Americii vor putea cumpăra de anul viitor noul Fiat 500e, iar acesta va putea fi achiziționat direct din primul showroom auto din Metavers.

Cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles din 2022, Olivier Francois, CEO Fiat și CMO Global al Stellantis, a anunțat în mod oficial că viitoarea generație Fiat 500e va fi disponibilă comercial din prima parte a anului 2024.

Pentru a-i asigura succesul pe care îl merită micuța mașină electrică, Fiat va introduce către piața nord-americană și primul showroom auto din Metavers.

Primul showroom auto din Metavers - prezentare Touchcast

Realizat prin implicarea a doi parteneri importanți din zona tech, anume Microsoft și Touchcast, primul showroom auto din Metavers promite să ofere o experiență unică. Practic, este anunțată o interacțiune pe cât se poate de reală cu ceea ce se găsește în mod tradițional la un dealer auto. Doar că totul se va petrece din confortul propriei locuințe a clientului sau de oriunde se află acesta.

În primul showroom auto din Metavers, clientul are șansa de a descoperi și configura orice model disponibil, precum și de a primi ajutor de la un Fiat Product Genius, adică de la o persoană reală ce este prezentă alături de utilizator în Metavers. Totodată, clientul poate inclusiv să finalizeze procesul de achiziție direct din lumea virtuală.

Primul showroom auto din Metavers - standul Fiat de la CES 2023

Ce este foarte interesant la Fiat Metaverse Store este că nu presupune echipamente speciale spre a fi accesat, nici măcar o cască de realitate virtuală nu se pune în discuție.

Este clar că viitorul arată într-un cu totul alt fel decât îl știm acum, singura întrebare rămâne cât se va mai modifica de aici înainte experiența de a cumpăra o nouă mașină, față de procesul pe care îl cunoaștem deja cu toții.

Articole similare

Exemplarul Dacia Jogger Hybrid cu numărul 1 a ieșit de pe linia de producție de la Mioveni

Aston Martin amână producția primului său automobil electric

Mihai Morcovescu

În Franța, Dacia se prăbușește odată cu întreaga piață auto

Robert Stan