Papamobilul utilizat pentru vizita Papei Francisc în România ar putea fi produs...

Papamobilul utilizat pentru vizita Papei Francisc în România ar putea fi produs la Mioveni

636
0
SHARE

De câteva săptămâni circulă un zvon conform căruia Papa Francisc va utiliza în timpul vizitei în România un automobile Dacia. Astăzi informația a fost confirmată de primaul Iașiului, Mihai Chirică. Acesta a anunțat că mașina „este promisiunea grupului Dacia Renault”. Cu toate acestea, oficialii Dacia – Renault au menționat că nu a fost luată o decizie, dar „există discuții cu autoritățile”

Potrivit primarului din Iași, Mihai Chirica, în timpul vizitei în România, Papa Francisc se va deplasa cu un papamobil fabricat în România, iar pentru a asigura ordinea, municipalitatea va amplasa în zona centrală cinci kilometri de gard de protecţie. „Tot ceea ce ne dorim e să transmitem mesajul că Iaşul şi România sunt vizibile ca elemente de identitate. Voi face o dezvăluire, papamobilul va fi românesc. Este promisiunea grupului Dacia-Renault, care deja lucrează la cele două papamobile cu ajutorul cărora Papa Francisc va vizita România”, a spus Mihai Chirica în conferinţa de presă organizată de Dieceza Romano Catolică Iaşi. Cu toate acestea, Direcția de Comunicare a Groupe Renault Romania a explicat că, în prezent, „există discuții cu autoritățile, fără a fi luată o decizie”.

Papa Francisc este al doilea Suveran Pontif care vine în România, după Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, care a efectuat o vizită istorică la Bucureşti în mai 1999.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY