AUTOpro
Eveniment Stiri

Papamobilul utilizat pentru vizita Papei Francisc în România ar putea fi produs la Mioveni

De câteva săptămâni circulă un zvon conform căruia Papa Francisc va utiliza în timpul vizitei în România un automobile Dacia. Astăzi informația a fost confirmată de primaul Iașiului, Mihai Chirică. Acesta a anunțat că mașina „este promisiunea grupului Dacia Renault”. Cu toate acestea, oficialii Dacia – Renault au menționat că nu a fost luată o decizie, dar „există discuții cu autoritățile”

Potrivit primarului din Iași, Mihai Chirica, în timpul vizitei în România, Papa Francisc se va deplasa cu un papamobil fabricat în România, iar pentru a asigura ordinea, municipalitatea va amplasa în zona centrală cinci kilometri de gard de protecţie. „Tot ceea ce ne dorim e să transmitem mesajul că Iaşul şi România sunt vizibile ca elemente de identitate. Voi face o dezvăluire, papamobilul va fi românesc. Este promisiunea grupului Dacia-Renault, care deja lucrează la cele două papamobile cu ajutorul cărora Papa Francisc va vizita România”, a spus Mihai Chirica în conferinţa de presă organizată de Dieceza Romano Catolică Iaşi. Cu toate acestea, Direcția de Comunicare a Groupe Renault Romania a explicat că, în prezent, „există discuții cu autoritățile, fără a fi luată o decizie”.

Papa Francisc este al doilea Suveran Pontif care vine în România, după Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, care a efectuat o vizită istorică la Bucureşti în mai 1999.

Articole similare

Seat va renunța la producția de mașini până în 2030

Mihai Morcovescu

BREAKING NEWS: Bitdefender a încheiat un parteneriat multianual cu Scuderia Ferrari în Formula 1

Mihai Morcovescu

Mii de SUV-uri premium Mercedes-Benz, stocate pe un aeroport

Robert Stan

Leave a Comment