AUTOpro
Stiri

Andy Palmer, șeful Aston Martin, înlocuit cu Tobias Moers de la Mercedes-AMG

Andy Palmer - Aston Martin

Directorul general al constructorului auto britanic Aston Martin, Andy Palmer, va părăsi compania în cadrul unei restructurări a echipei manageriale, şi va fi înlocuit cu CEO-ul de la Mercedes-AMG, Tobias Moers.

Informația dată publicității de Reuters a fost menționată anterior și de cotidianul Financial Times care scria cu câteva zile în urmă că şeful de la Aston Martin va fi înlocuit, iar un anunţ oficial în acest sens va a fi făcut în cursul zilei de marţi.

Nici Andy Palmer, care ocupă postul de director general la Aston Martin din anul 2014, şi nici Tobias Moers nu au dorit să comenteze aceste informaţii.

Aston Martin, un constructor renumit pentru maşinile sale utilizate de către faimosul agent secret James Bond, trece în prezent printr-o perioadă dificilă, în condiţiile în care preţul acţiunilor s-a prăbuşit după flotarea din luna octombrie 2018.

Compania cu o vechime de 107 ani a raportat la începutul acestei luni pierderi semnificative în primul trimestru, după ce vânzările au scăzut cu aproape o treime din cauza pandemiei de coronavirus.

„Este evident că am suferit o lovitură serioasă din partea COVID-19, începând cu China în ianuarie, dar a devenit mai clar după ce virusul s-a răspândit în Europa şi SUA”, a declarat, la începutul lunii mai, Andy Palmer.

Grupul german Daimler deţine o participaţie de 5% la Aston Martin şi furnizează constructorului britanic motoare marca Mercedes-AMG.

În luna ianuarie a acestui an, miliardarul canadian Lawrence Stroll a preluat o participaţie de aproape 20% la Aston Martin pentru 263 milioane de dolari, într-un moment în care constructorul auto trecea printr-o perioadă dificilă şi căuta să strângă noi fonduri.

Articole similare

FCA și-a retras oferta de fuziune cu Renault

Robert Stan

Porsche prezintă noul 911 facelift: pentru prima dată modelul primește versiune hibridă

Mihai Morcovescu

Honda e va folosi camere video în loc de oglinzi retrovizoare laterale

Dragos Baltateanu

Leave a Comment