AUTOpro
Stiri

Noul Hyundai i30 a intrat astăzi în producția de serie

Hyundai i30

Oficialii Hyundai au anunțat că producția noii generații i30 a început, pe 25 mai, la uzina cehă din Nošovice.

Noul Hyundai i30 dispune de un design actualizat, tehnologii avansate de conectivitate și o gamă diversificată de motorizări care include și un propulsor mild hybrid de 48 V.

„i30 este cel mai popular autovehicul al gamei Hyundai din Europa. Modelul, proiectat și dezvoltat în regiune, este destinat clienților europeni care sunt în căutarea unui vehicul elegant, sigur și fiabil în segmentul C”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing and Product – Hyundai Motor Europe.

Primul model al gamei Hyundai „i” a fost produs la uzina din Cehia din anul 2008 și, de atyunci, a fost comercializat în peste 1.000.000 de unități doar pe piața europeană.

Noul i30 funcții dispune de variate de conectivitate, alături de un propulsor mild hybrid de 48 V care contribuie la sporirea eficienței. În plus, versiunea wagon va fi disponibilă cu nivelul de echipare N Line.

Grila frontală de mari dimensiuni subliniază agilitatea vehiculului. Noile faruri cu formă alungită, disponibile opțional cu tehnologie MFR LED, precum și luminile de zi cu LED (DRL), în formă angulară, completează designul elegant. Pentru un efect simetric între față și spate, stopurile cu LED au fost proiectate în formă de V. i30 este disponibil acum cu noi jante din aliaj de 16 sau 17 inchi.

Noul instrumentar de bord de 7 inchi si ecranul central de 10,25 inchi asigura o experienta dinamica la volan. Sistemul este compatibil cu Android Auto si Apple Car Play, care vor fi disponibile wireless, incepand din vara anului 2020. De asemenea, i30 va oferi si incarcare wireless.

i30 este echipat in premiera cu tehnologia Bluelink, care ofera o gama diversificata de servicii de conectivitate pentru autovehicul, cum ar fi serviciile LIVE Hyundai, precum si functiile de comanda de la distanta, prin intermediul aplicatiei Bluelink pentru smartphone. Clientii care opteaza pentru sistemul de navigatie beneficiaza de abonament gratuit pe o perioada de cinci ani la Bluelink si serviciile LIVE Hyundai.

La baza gamei se afla noul motor de 1,5 litri, cu injectie dublu port si 110 CP, cuplat la o transmisie manuala cu sase trepte.

Articole similare

Cum pot schimba computerele și Inteligența Artificială podiumul unei curse de Formula 1

Darius Pana

Porsche a publicat schițele oficiale ale noului Macan electric. Debutul va avea loc pe 25 ianuarie

Mihai Morcovescu

Echipa Oracle Red Bull Racing îl va avea partener pe Ford în Formula 1 (cu video)

Darius Pana

Leave a Comment