AUTOpro
Stiri

Frank Stephenson va fi liderul echipei de design ce va proiecta capsula aerospațială HALO

Frank Stephenson Design - Halo Capsule

HALO Space este lider în dezvoltarea unei noi forme de turism spațial, care duce pasagerii într-o călătorie cu emisii zero la marginea spațiului într-o capsulă modernă, ce urcă cu un balon stratosferic până la 40 de km deasupra Pământului. Nominalizarea lui Frank Stephenson ca lider al dezvoltării acestei capsule de la HALO consolidează poziția casei de design pe care o conduce drept un studio global de top în sfera mobilității.

Cei ce nu știu deocamdată cine este Frank Stephenson, trebuie să afle că acesta este un ilustru membru DESIGNBEST Hall of Fame și Chairman al Think Tank-ului AUTOBEST numit „The Future is Here!”.

Frank Stephenson

Iată că încă o dată AUTOBEST, cel mai mare juriu auto european, ca număr de membri, a recunoscut din timp valoarea unui profesionist cum puțini mai există în lumea auto, înainte ca acesta să fie desemnat drept lider de design al unuia dintre cele mai ambițioase și spectaculoase proiecte din zona de mobilitate.

Până să ajungă aici, Frank Stephenson a fost director de design pentru mărci auto precum Ferrari, McLaren, Maserati, Alfa Romeo, Lancia și MINI, iar în ultimul timp a realizat designul pentru taxiuri zburătoare, cunoscute drept eVTOL, dezvoltate de compania Lilium Aviation.

Începând de astăzi, Frank Stephenson va conduce echipa ce va proiecta capsula HALO.

Frank Stephenson
Sursă foto: Wikipedia

Complet presurizată, aceasta va putea ajunge, cu ajutorul unui balon aerospațial, la înălțimi de la 25 până la 40 de km deasupra Pământului. Capsula HALO va putea transporta 8 pasageri și un pilot, cărora le va oferi o vedere panoramică, la 360 de grade, asupra curburii planetei noastre, precum și asupra spațiului cosmic.

Primele zboruri pentru capsula HALO, ce vor dura în jur de 6 ore, sunt programate pentru anul 2025. Până atunci, Frank Stephenson, alături de echipa de ingineri, trebuie să finalizeze acest proiect grandios. La cum s-a descurcat acest talentat designer până acum în întreaga carieră, suntem convinși că tot ce ține de el va fi executat cu înaltă măiestrie.

Articole similare

Cum arată un autocamper de lux off-road 6×6 cu preț de peste 1 milion de Euro

Darius Pana

Hyundai-Kia începe să își ia adio de la vehiculele convenționale

Filip Sîrbu

Geely Panda Mini este noul model electric de oraș al companiei chineze. Costă echivalentul a 6.000 de euro (cu video)

Mihai Morcovescu