AUTOpro
Generale Stiri Tehnologie

Tehnologia ISA de avertizare pentru depășirea vitezei legale devine obligatorie în UE (VIDEO)

Tehnologia Intelligent Speed ​​Assist (ISA) va deveni obligatorie pe toate mașinile noi care vor fi vândute în Europa începând cu data de 7 iulie.

Este vorba despre un sistem de avertizare pentru depășirea limitei de viteză.

Fiecare producător va avea propria versiune a tehnologiei ISA

ISA

Cu ajutorul noii tehnologii ISA șoferii vitezomani vor fi descurajați să depășească limitele de viteză prin redarea unor semnale acustice sau vizuale. Multe mașini aflate deja la vânzare sunt dotate cu ISA deoarece a devenit obligatoriu pentru toate modelele lansate începând cu iulie 2022.

După cum spuneam, sistemul ISA este obligatoriu pentru toate automobilele noi comercializate începând cu 7 iulie. Acesta folosește o combinație de date GPS și camere video pentru citirea semnelor de circulație pentru a determina viteza cu care ar trebui să se circule. Însă, nu este întotdeauna corect. Asta pentru că, uneori, poate presupune în mod incorect că limita inferioară se aplică sectorului de drum pe care îl parcurgeți.

Fiecare producător are libertatea de a veni cu propria soluție pentru implementarea noului sistem ISA. În aceste condiții, în afară de clasicele avertizări sonore sau vizuale, constructorii vor putea introduce spre exemplu o tehnologie prin care pedala de accelerație opune mai multă rezistență când limita de viteză este depășită.

Cu toate acestea, șoferii vor putea să ignore alertele sau să le dezactiveze complet. Acestea se vor activa automat la următoarea pornire a mașinii. Trebuie să știi că, și atunci când sistemul este activat, acesta nu limitează viteza de deplasare, ci doar îl avertizează pe cel de la volan că a fost depășită limita maximă admisă.

Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor (ETSC) a insistat pentru ca puterea motorului să fie tăiată odată ce mașina a atins limita legală, însă industria auto a respins propunerea. Asta înseamnă că șoferii pot folosi în continuare puterea maximă atunci când au nevoie.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Noul Fiat 500 câștigă premiul pentru Design Concept

RAPORT Autovit.ro – Evoluţia pieţei auto în primele trei luni din 2014

Tesla Cybertruck Performance va primi același tren de rulare ca Model X Plaid: 1.020 CP!

Mihai Morcovescu