AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen Golf GTI va primi în 2026 o versiune complet electrică

Fanii mărcii Volkswagen au primit o veste excelentă după ce reprezentanții companiei au confirmat că celebrul hot-hatch Golf GTI va primi o versiune pur electrică.

Viitorul model cu emisii zero ar urma să fie lansat în 2026. Informația a fost oferită de șeful de design VW.

Viitorul Volkswagen Golf GTI se va baza pe Golf facelift

Volkswagen

Prima generație Volkswagen Golf (Mk1) a debutat oficial în 1975. De atunci și până în prezent au fost lansate alte șapte generații, care s-au vândut în peste 35 de milioane de unități. Dintre acestea, mai bine de 2,8 milioane au fost versiuni sportive GTI (Grand Tourer Injection).

La jumătatea anului viitor, germanii urmează să lanseze un lifting al actualei iterații GTI. Până atunci, însă, Volkswagen a confirmat, prin vocea șefului de design Andreas Mindt, că legendarul hot-hatch va primi o versiune complet electrică în 2026.

Acesta a confirmat informația printr-o postare pe pagina sa de Instagram. Cu această ocazie, Mindt a publicat și două schițe, una cu prima generație Golf GTI din anii ’70, iar cealaltă cu conceptul ID.GTI, prezentat în septembrie.

Acesta din urmă se bazează pe ID.2all, însă se pare că viitoarea versiune electrică de serie GTI va fi bazat pe Golf facelift care, cum spuneam, își va face debutul în 2024. Golful de a 9-a generație, care va fi exclusiv electric, va sosi în 2028 și va fi dezvoltat pe viitoarea platformă SSP.

Sursa: Motor1

Articole similare

Competiția „Cel mai 4×4” din România, ediția a XXI-a

Filip Sîrbu

VIDEO: Skoda lucrează la o grilă inteligentă care le va spune pietonilor când să traverseze

Mihai Morcovescu

Un tunel submarin de 42 km ce va lega Spania de Maroc este în fază de proiect

Darius Pana