AUTOpro
Generale Stiri

Mazda MX-5 primește o serie de actualizări: faruri LED redesenate și un nou sistem multimedia

La opt ani de la lansarea pe piață, Mazda MX-5 primește o serie de actualizări atât la exterior, cât și la interior.

Printre modificările aduse de niponi decapotabilei lor se numără o nouă semnătură luminoasă pentru farurile LED și un nou sistem multimedia.

Mazda MX-5 facelift vine cu funcția „Smart Brake Support” de frânare automată

Mazda

Producătorul japonez de automobile a lansat actuala generație MX-5 în 2015. De atunci, a fost unul dintre cele mai bine vândute decapotabile la nivel global.

Acum, la opt ani distanță, Mazda introduce o serie de actualizări pentru coupe-ul decapotabil, care este comercializat în America de Nord sub numele de MX-5 Miata.

Cele mai importante modificări constau într-o nouă semnătură luminoasă pentru farurile LED, care integrează, în premieră, lumini diurne. Pe modelul anterior, acestea erau amplasate separat, în bara de protecție. Mai mult decât atât, toate luminile de pe MX-5 facelift, inclusiv cele de semnalizare, dispun de tehnologie LED.

Grila frontală a fost și ea redesenată pentru a face loc unui radar pentru pilotul automat adaptiv. Sistemul inteligent integrează și funcția „Smart Brake Support” de frânare automată, care poate opri automat mașina dacă detectează un obstacol atunci când merge cu spatele cu viteze de până la 15 km/h.

De asemenea, clienții vor avea la dispoziție o nuanță nouă pentru caroserie Aero Grey Metallic și două jante noi, cu dimensiuni de 16 și 17 inch.

Noutăți importante și în habitaclu

La interior, cea mai mare noutate constă în noul ecran multimedia de 8,8 inch cu o interfață grafică actualizată. De asemenea, aici mai există un instrumentar de bord restilizat, o oglindă retrovizoare fără ramă și un buton SOS pentru apeluri de urgență. Decapotabila oferă acum o paletă de culori care conține o nouă nuanță de bej deschis și un plafon vopsit în aceeași culoare.

Noua Mazda MX-5 primește un diferențial nou cu alunecare limitată, care promite un plus de stabilitate în viraje pentru versiunile echipate cu transmisia manuală cu 6 trepte. De asemenea, și servodirecția a fost recalibrată, în timp ce acum există și un sistem de control dinamic al stabilității, denumit DSC-Track. Acesta intervine doar atunci când cel de la volan pierde controlul mașinii.

Sub capotă a fost montat motorul de 1,5 litri, care dezvoltă în noua configurație 136 CP, cu 4 CP mai mult comparativ cu modelul anterior. Din ofertă mai face parte și o unitate de 2,0 litri, care produce în continuare 184 CP.

Actualizările pentru Mazda MX-5 sunt disponibile doar pe piața din Japonia. versiunea restilizată va ajunge mai târziu și în Europa.

Sursa: Mazda via Motor1

Articole similare

Volkswagen ar putea înceta producția modelului Polo în Europa

Mihai Morcovescu

Chery va construi automobile la o fabrică Nissan care fusese închisă în 2021

Mihai Morcovescu

Noul Volkswagen Golf GTI Clubsport facelift va debuta oficial pe 31 mai

Mihai Morcovescu