AUTOpro
Stiri

IntelliLux LED® tehnologia Opel pentru îmbunătățirea vizibilității pe timp de noapte

IntelliLux LED

Pe lângă faptul că sporesc siguranța, condiţiile optime de iluminare asigură mai multă plăcere de a conduce, iar tehnologia IntelliLux LED® utilizată de Opel reprezintă o „democratizare” a inovațiilor în acest domeniu.

Modelul Astra a avut un rol de pionierat prin introducerea acestei tehnologii în anul 2015. Sistemul de iluminare de top asigură vizibilitate optimă pe timp de noapte fără a-i orbi pe ceilalți participanți la trafic. Opel a optimizat continuu farurile IntelliLux și le-a lansat în cadrul mai multor modele. În momentul de față, modelul Insignia este echipat cu cea mai nouă generație, iar noul Corsa oferă farurile IntelliLux LED® matrix în premieră pentru segmentul de autovehicule de mici dimensiuni, fiind fidel reputației mărcii cu privire la democratizarea inovațiilor și sporirea siguranței pentru toată lumea.

„Cu farurile adaptive IntelliLux LED® matrix am dezvoltat o tehnologie de iluminare inovatoare pe care o introducem cu succes la toate clasele de autovehicule. Vrem să oferim clienților noștri vizibilitate și iluminare optime în permanență, fără ca aceștia să fie nevoiți să activeze sau să dezactiveze tot timpul funcțiile individuale și fără să orbească ceilalți șoferi. Farurile matrix fac conducerea mai plăcută și sporesc siguranța pentru toți participanții la trafic”, a declarat Ingolf Scheider, manager Tehnologie de iluminare la Opel

Farurile modelului Astra au 16 elemente LED (opt pe fiecare parte), care se adaptează în mod continuu la situația din trafic, autovehiculele din față sau cele care circulă din sens opus fiind pur și simplu „eliminate” din zona iluminată.

Imediat ce autovehiculul iese din zonele urbane, farurile matrix activează automat faza lungă și ajustează în mod continuu și automat lungimea și distribuția fasciculului luminos. Este prevenită orbirea celorlalți participanți la trafic, în timp ce restul drumului şi zonele din jur rămân puternic iluminate. Segmentele LED se reaprind automat imediat ce sistemul nu mai detectează lumini de la alte autovehicule.

Pe lângă faptul că asigură vizibilitate și lumină optimă în orice condiții, farurile IntelliLux LED® oferă încă un avantaj util în materie de siguranță. Nu numai că nu îi orbește pe ceilalți participanți la trafic: șoferii autovehiculelor Opel pot detecta mult mai repede obiecte aflate pe marginea drumului. Acest lucru le oferă un timp de reacţie mai mare, de exemplu atunci când animale traversează brusc șoseaua.

Experții mass-media au fost convinși de atuurile tehnologiei. La lansarea sistemului de iluminare al modelului Astra în 2015, juriul AUTOBEST, alcătuit din jurnalişti de specialitate, a concluzionat: „Farurile matrix Opel revoluționează sistemul de iluminare al autovehiculelor.’’

Opel Astra

Clienții împărtășesc aceeași opinie. Farurile IntelliLux LED® matrix reprezintă o caracteristică populară de siguranță și confort. Pe lângă faptul că îmbunătățesc vizibilitatea șoferului în întuneric sau în condiții meteo nefavorabile, farurile adaptive îi asigură o călătorie mai relaxantă. Aproximativ 26% din cumpărătorii autovehiculului Astra din Europa își echipează modelul hatchback sau Sports Tourer cu acest sistem.

Iluminare optimă pentru toată lumea: faruri IntelliLux de la segmentul autovehiculelor de mici dimensiuni până la vârful de lance al mărcii

Clienții modelului Astra nu sunt singurii care beneficiază de tehnologia de iluminare de top a mărcii Opel. Cu noul Corsa, marca germană aduce farurile full LED cu funcție anti-orbire în segmentul popular al autovehiculelor de mici dimensiuni. Cu farurile IntelliLux LED® matrix, Opel își respectă obiectivele și popularizează încă o dată tehnologiile avansate, care până acum erau disponibile doar pentru autovehiculele foarte scumpe.

AUTOpro este membru fondator al juriului AUTOBEST.

Articole similare

Jurnal București – Monte Carlo: ziua 4

administrator_autopromag

Picanto, mezinul Kia, primește tehnologii de clasă superioară

Robert Stan

Alfa Romeo renunță la modelul compact Giulietta

administrator_autopromag

Leave a Comment