AUTOpro
Generale Hybrid Stiri

Viitorul Renault Clio va debuta în 2026 în versiuni hibride și pur electrice

Constructorul francez de automobile Renault a confirmat că a șasea generație Clio își va face debutul în cursul anului 2026.

Acesta va oferi atât versiuni hibride, cât și pur electrice și va folosi două platforme, în funcție de motorizare.

Viitorul Clio va fi bazat pe aceeași platformă ca Renault 5 E-Tech

Renault

Potrivit publicației britanice Autocar, noua iterație a modelului de clasă subcompactă va fi bazat pe două platforme, în funcție de motorizare. Mai exact, versiunile hibride vor fi dezvoltate pe aceeași arhitectură CMF-B folosită și de actuala generație.

În schimb, variantele cu emisii zero vor primi o versiune a platformei AmpR Small pe care o va împărtăși cu recent lansatul Renault 5 E-Tech. Viitorul Clio electric va rivaliza cu modele similare precum Peugeot e-208 și MG 4 EV.

De asemenea, viitorul Clio va fi complet diferit comparativ cu modelul aflat pe piață. Astfel, potrivit sursei citată, este de așteptat să preia numeroase elemente vizuale de la „electricele” Megane E-Tech și Scenic E-Tech. În același timp, noul Clio ar urma să adopte un design inspirat și de SUV-urile Austral și Rafale.

Comparativ cu noul 5 E-Tech, noua generație Clio va fi mai lungă cu 20 mm. Această mică creștere nu va fi evidentă în exterior, însă la interior ar trebui să se traducă printr-un plus important în ceea ce privește spațiul la picioare pentru pasagerii din spate, precum și o creștere semnificativă a capacității de încărcare.

De asemenea, cei de la Renault spun că noul 5 E-Tech nu va fi un înlocuitor pentru Clio. Mai mult decât atât, francezii consideră Clio un nume foarte important pentru constructor, iar acesta va fi un model care va umple locul gol din gamă care există între R5 E-Tech și Megane E-Tech (foto sus).

Sursa: Renault via Autocar

Articole similare

Nokian Tyres investește16 milioane de euro într-un nou centru tehnologic și circuit de teste

administrator_autopromag

Importatorul Peugeot în România oferă 3 vehicule Rifter institutului Matei Balș din București

administrator_autopromag

Audi va lansa în 2024 mai multe funcții pe bază de abonament

Mihai Morcovescu