AUTOpro
Generale Green car Stiri

Abarth 600e Scorpionissima: noi imagini cu cel mai puternic model din istoria mărcii

Abarth

La 31 martie, Abarth, divizia de performanță a constructorului italian de automobile Fiat, a împlinit 75 de ani de existență.

Cu această ocazie, compania torineză a publicat noi imagini cu viitorul 600e Scorpionissima, versiunea sportivă a noului model electric Fiat 600e.

Viitorul Abarth 600e Scorpionissima va avea un motor electric de 240 CP

Abarth

Noul crossover sportiv cu emisii zero este bazat pe Fiat 600e și beneficiază de modificări estetice importante. Astfel, Abarth 600e Scorpionissima a primit o serie de elemente aerodinamice specifice, inclusiv o bară de protecție față restilizată, jante cu design nou, un difuzor de aer integrat în spoilerul spate și un eleron.

Italienii au operat mai multe schimbări și la interior. Clienții vor avea la dispoziție o planșă de bord îmbogățită cu o grafică Abarth, scaune îmbrăcate în piele combinată cu Alcantara. De asemenea, volanul este îmbrăcat parțial în aceeași combinație de materiale și prezintă cusături contrastante verzi.

Aici mai există un sistem de iluminare ambientală și un ecran de 10 inch pentru sistemul de infotainment. Acesta va avea o grafică nouă.

Reprezentanții companiei nu au dezvăluit toate detaliile despre sistemul de propulsie al viitorului model de performanță. Italienii au precizat doar că noul model de performanță va dezvolta 240 de cai-putere, ceea ce îl va face cel mai puternic model din istoria mărcii.

În acest moment se mai știe doar că mașina va primi un diferențial mecanic cu alunecare limitată. Noul Abarth 600e Scorpionissima va fi lansat oficial în cursul lunii iunie 2024.

Sursa: Abarth

Articole similare

Grupul Stellantis va construi stații de înlocuire a bateriilor mașinilor electrice (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Tesla vine in Romania si face deja angajari

Florin Amariei

Cele mai căutate mașini de lux din lume

Florin Amariei