AUTOpro
Generale Stiri

Ford a început să livreze primele exemplare Transit Courier și Tourneo Courier produse la Craiova

Constructorul american de automobile Ford tocmai a anunțat că a început livrările primelor unități Transit Courier și Tourneo Courier, utilitarele produse la uzina Ford Otosan de la Craiova.

Primele exemplare au plecat deja către clienții din Turcia și din alte țări europene.

Ce prețuri au noile Ford Transit Courier și Tourneo Courier

Ford

Ford Otosan a demarat producția noii game Courier în luna octombrie la uzina din Oltenia. Acesta este rezultatul unei investiții de 490 de milioane de lei. Acum, reprezentanții companiei au anunțat că primele exemplare Transit Courier și Tourneo Courier au fost pregătite pentru a fi livrate clienților din Europa și din Turcia.

Transit Courier poate fi comandat în două versiuni de motorizare 1.0 EcoBoost (100 CP / 125 CP) sau 1.5 EcoBlue (100 CP), ambele cuplate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Opțional, clienții pot opta pentru o cutie de viteze automată cu 7 trepte, disponibilă pentru unitatea pe benzină de 125 CP.

De partea cealaltă, Tourneo Courier este oferit într-o singură versiune de motorizare, benzină 1.0 EcoBoost cu 125 CP, disponibil atât cu transmisie manuală cu 6 trepte, cât și cu transmisie automată cu 7 trepte.

Transit Courier, în echiparea Trend, cu motorul 1.0 EcoBoost de 100 CP, cu transmisie manuală cu 6 trepte are un preț special de lansare în România de 15.550 euro fără TVA. Garanția extinsă complexă de 2+2 ani, în limita a 150.000 km, este inclusă pentru orice versiune comandată.

Cu această ocazie, Ford România a invitat la fabrica de la Craiova primii săi clienți de Transit Courier. Aceștia au avut ocazia să viziteze fabrica și să descopere procesele de producție ale modelelor Ford construite în România.

Atât Transit Courier, cât și Tourneo Courier vor avea începând cu anul viitor și versiuni pur electrice, care vor fi produse tot la Craiova.

Sursa: Ford

Articole similare

Dacia Spring a fost desemnată cea mai eficientă mașină electrică testată în 2022 de Green NCAP

Mihai Morcovescu

Kia dezvăluie modelul îmbunătățit Sportage cu sistemul de propulsie mild-hybrid diesel, design și tehnologii noi

Filip Sîrbu

Volkswagen devine Voltswagen. Începe o nouă eră

Florin Amariei