AUTOpro
Generale

Range Rover Evoque 2014 primește tehnologie nouă

Modelul Evoque din 2014 al lui Range Rover beneficiază acum de o serie tehnologii de ultimă oră. Printre acestea se numără o cutie de viteze automată cu 9 trepte complet nouă, Active Driveline, Land Rover InControl, și nu în ultimul rând, consum de carburant și emisii de CO2 îmbunătățite.

Range Rover Evoque, ediția 2014, se poate mândri cu un consum de carburant îmbunătățit cu până la 11.4 % și un consum de emisii CO2 ameliorat cu 9.5 %. Schimbarea cea mai importantă pentru SUV-ul britanic o reprezintă noua cutie de viteze automată ZF-9HP, aceasta fiind printre primele de acest gen disponibile în segmentul auto. ZF-9HP oferă un răspuns foarte rapid în selectarea treptelor de viteză și totodată are un program, adaptive shift, care se mulează pe stilul de pilotaj. Cu ajutorul cutiei de viteze, Range Rover Evoque a putut fi îmbunătățit în ceea ce privește economia de carburant, emisiile de CO2, nivelul de performanță și confortul oferit.

RR_Evoque_Zanzibar_Bronze_200813_02Disponibil ca opțional, sistemul Active Driveline, este primul din lume care prezintă un sistem de tracțiune integrală care sporește agilitatea și îmbunătățește consumul de carburant funcționând, atunci când este nevoie, doar cu tracțiune față. De exemplu, sistemul se activează atunci când Evoque rulează constant la o viteză mai mare de 35 km/h. Noul sistem monitorizează dinamica SUV-ului și reconectează automat tracțiunea integrală, în doar 300 de milisecunde, atunci când este necesar. Mai mult, sistemul Active Driveline este acompaniat și de Active Torque Biasing cu tehnologie e-Diff pentru a distribui cuplul între cele două roți ale punții spate, optimizând astfel tracțiunea și stabilitatea.

Sistemul Land Rover InControl, disponibil ca opțional, are două caracteristici noi – InControl Remote și InControl Secure. Astfel, prima caracteristică, InControl Remote, permite, în cazul unui accident, efectuarea unui apel de urgență SOS, care să informeze serviciile de urgență, cu privire la locația mașinii.

RR_Evoque_Zanzibar_Bronze_200813_03InControl Secure pe de altă parte, urmărește locația SUV-ului în cazul unui furt. Acest sistem pornește o alarmă tăcută către un centru de siguranță care va informa autoritățile cu privire la poziția mașinii.

Gama de motorizări va cuprinde o serie de propulsoare cu 4 cilindri printre care se află unitatea diesel 2.2 de 150 CP sau 190 CP, ori motorul pe benzină 2.0 de 240 CP. Datorită acestor propulsoare și a cutiei de viteze automate cu 9 trepte, emisiile de CO2 scad până la 129 g/km.

Cu ajutorul acestor tehnologii de ultimă oră, precum și a cutiei de viteze automată ZF-9HP cu 9 trepte, Range Rover Evoque stabilește standarde noi în segmentul SUV-urilor compacte.

 

Foto: Producător

Text: Cosmin Voicu

Articole similare

Bentley pentru sexul frumos

Andrada Arsenie

Ford a dezvăluit noul model electric E-Tourneo Courier, care va fi produs la Craiova începând cu 2024

Mihai Morcovescu

Tesla a livrat 21 de camioane electrice Semi către compania PepsiCo (cu video)

Mihai Morcovescu