AUTOpro
Generale

Volvo Concept Coupé, primele imagini și informații

Inspirat de către stilul de viață contemporan și progresiv specific Scandinaviei, Volvo Concept Coupé este prima mașină dintr-o serie de trei modele concept car, pe care constructorul Volvo le va dezvălui în viitorul apropiat. Aceste mașini sunt menite să ne arate noul design adoptat de către suedezi, Scalable Product Architecture (SPA).

Design-ul lui Volvo Concept Coupé, prima creație a lui Thomas Ingenlath (Senior Vice President of Design), urmează să fie introdus pe noua gamă de mașini Volvo. Prima mașină care se va bucura de această nouă abordare stilistică va fi modelul XC90 în 2014. Cu ajutorul acestui Scalable Product Architecture, Volvo dorește să adauge valoare emoțională mașinilor noi.

Volvo Concept Coupé are un design neconvențional ce impresionează prin capota lungă, plafonul cu linie plonjată, în timp ce jantele cu cinci spițe al căror diametru este 21 de inch contribuie la aspectul impunător al concept car-ului. Frontal, mașina iese în evidență prin grila motorului ce pare că plutește, precum și prin proiectoarele cu lumini de zi în forma literei T.

În același timp, design-ul mașinii nu a fost ales întâmplător. Acesta este inspirat și totodată face trimitere la modelul legendar al anilor ’60, Volvo P1800.

La interior, Concept Coupé menține linia de design adoptată pentru exterior. Așadar, habitaclul albastru-gri este dominat de către planșa de bord îmbrăcată în piele. Fiecare detaliu a fost minuțios realizat, un exemplu în acest sens fiind mânerul schimbătorului de viteze din cristal fabricat manual. Consola centrală are încorporat un touch-screen de mari dimensiuni ce lucrează în concordanță cu display-ul digital adaptiv al bordului și cu head-up display-ul din fața șoferului.

În spatele capotei se află un motor nou Drive-E, pe benzină, de 2 litri cu 4 cilindri turbo supraalimentat. Pe axul spate este montat un motor electric. Astfel, Volvo Concept Coupé are o putere totală de 400 CP și un cuplu ce depășește 600 Nm.

Text: Cosmin Voicu

Foto: Producător

Articole similare

Camp Jeep sărbătorește 75 de ani

administrator_autopromag

Campanie promoțională Opel în cadrul Salonului Auto Moto

Evoluție importantă pentru BMW X5