AUTOpro
Generale

Ford S-MAX Concept, primele informații oficiale

Noul S-MAX Concept prezintă viziunea Ford cu privire la mașinile SAV (Sport Activity Vehicle). Concept car-ul american folosește cel mai recent limbaj de design global Ford cu o grilă montată în poziție înaltă, faruri alungite spre înapoi și o abordare unică asupra părții frontale inferioare, care include elemente de design ce par suspendate în deschizătura din partea de jos și deasupra spoilerului.

Profilul caracteristic al S-MAX a fost redesenat și astfel, capota motorului se unește lin cu parbrizul foarte înclinat, care la rândul său se îmbină cu arcul dinamical al plafonului.

Blocurile optice sunt dotate cu tehnologia Organic LED, cea mai recentă evoluție în materie de iluminat care asigură o mai mare flexibilitate în ceea ce privește poziționarea și designul, reacție rapidă și gamă coloristică.

Habitaclul este spațios și poate fi configurat în mai multe versiuni, de la patru la șapte locuri. Panoul de bord este înalt poziționat și pătrunde în consola centrală. Materialele folosite sunt de înaltă calitate. Panoul de bord este îmbrăcat într-un înveliș din piele foarte moale, iar scaunele au finisaje din piele și fibră de carbon.

Ford S‑MAX Concept se bucură de o serie de funcții și tehnologii de ultimă oră. Printre acestea amintim sistemul Ford SYNC poziționat în centrul funcțiilor de conectivitate avansată a lui Ford S‑MAX Concept. Acest sistem împreună cu MyFord Touch asigură internet wireless pentru pasageri. SYNC AppLink permite șoferului să controleze vocal aplicațiile de pe telefoanele inteligente dintr-o listă de furnizori de servicii în creștere, printre care se numără Spotify, Kaliki, Glympse și Aha, asigurând muzică, știri, informații personalizate, precum și opțiuni de localizare și navigație la bordul vehiculului.

Gama de motorizări include noul motor pe benzină EcoBoost de 1,5 litri cu supraalimentare, axe cu came independente controlate electronic și alte tehnologii avansate care sporesc puterea și economia de combustibil.

Text: Cosmin Voicu

Foto: Producător

 

Articole similare

Test drive Citroen Ami – Ami sau a nu mi

Filip Sîrbu

Cifrele sezonului 2016 pentru Pirelli

Filip Sîrbu

Elon Musk vrea o Tesla Network

Filip Sîrbu