AUTOpro
Generale Stiri

Hyundai a dezvăluit noul model i10 facelift: design exterior îmbunătățit și versiune i10 N Line

Producătorul sud-coreean Hyundai a dat publicității primele fotografii și informații oficiale referitoare la versiunea restilizată a modelului de clasă mică i10.

Noul i10 facelift vine cu un design exterior îmbunătățit, cu noi combinații de culori și cu mai multă tehnologie. De asemenea, asiaticii vor oferi în continuare și o versiune sportivă i10 N Line.

Noul Hyundai i10 facelift a primit un nou instrumentar de bord și actualizări OTA

Hyundai

Modelul Hyundai i10 a fost lansat pentru prima dată în anul 2007. Actuala generație este cea de-a treia și se află pe piață din 2019. De aceea, coreenii au hotărât că a venit momentul ca modelul de clasă mini să primească un binemeritat facelift.

Principalele modificări sunt de ordin estetic. Astfel, la partea frontală, i10 a primit faruri restilizate cu o nouă semnătură LED și o nouă grilă de tip fagure care acum găzduiește luminile diurne cu LED, în timp ce la partea posterioară regăsim noi stopuri, care arată acum un „H” pe linia orizontală a hayonului.

Aspectul exterior al micuțului model coreean este completat de jantele cu diametrul de 15 inch cu design modificat. În același timp, paleta de culori include acum nouă nuanțe, două dintre acestea fiind noi: Lumen Grey și Meta Blue. De asemenea, clienții vor putea comanda aceste nuanțe în combinație cu un plafon negru.

La interior, Hyundai i10 facelift a primit un nou instrumentar de bord cu o diagonală de 4,2 inch și un ecran central pentru sistemul multimedia de 8 inch, care a fost preluat de pe versiunea pre-facelift. De asemenea, modelul va beneficia de actualizări de tip OTA (over-the-air) pentru hărțile sistemului de navigație.

Totodată, i10 facelift va oferi lumină ambientală albastră la picioare în dreptul locurilor frontale, dar și tapițerie din tartan cu inserții și cusături verticale violet, precum și accente în aceeași culoare la nivelul gurilor de ventilație, al volanului și al consolei centrale inferioare. Volumul portbagajului va rămâne neschimbat și va fi cuprins între 252 și 1.050 de litri.

În continuare clienții vor avea la dispoziție și o versiune sportivă i10 N Line (foto, sus), care vine cu bare de protecție exclusive, o serie de accente roșii și jante din aliaj cu diametrul de 16 inch.

La capitolul siguranță, marea noutate o reprezintă sistemul Forward Collision Avoidance Assist, care acum recunoaște și bicicliștii. Totodată, mașina este dotată cu o versiune îmbunătățită a sistemelor de asistență Hyundai Smart Sense.

Noul Hyundai i10 facelift va intra în producția de serie în luna aprilie a anului curent, la uzina din orașul turc Izmit. Primele exemplare vor ajunge la dealerii din Europa în cea de-a doua parte a lui 2023.

Sursa: Hyundai

Articole similare

Tesla Model S Plaid+ este un nou „hipersedan”. Atinge 100 km/h în mai puțin de 2 secunde

Florin Amariei

Legendarul model Ford Capri va fi relansat ca un crossover electric bazat pe Explorer

Mihai Morcovescu

Mclaren va colabora cu BMW, pe partea de motoare cu ardere internă

Filip Sîrbu