AUTOpro
Generale Stiri

EuroNCAP: Un model produs în România a primit medalia de platină la testele de siguranță (VIDEO)

Ford

Noua generație Ford Transit Courier, model care recent a intrat în producție la uzina de la Craiova, a primit medalia de platină în urma testelor de siguranță EuroNCAP rezervate vehiculelor utilitare.

Este primul vehicul de acest gen din lume care primește această distincție.

EuroNCAP: Ford Transit Courier, prima utilitară din lume care primește medalia de platină

EuroNCAP

Începând din acest an, organizația EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) a introdus noi standarde și teste de siguranță pentru vehiculele utilitare. În afară de testele obișnuite, în urma cărora se acordă stele, noile teste destinate acestui tip de vehicule se axează mai ales pe sistemele de asistență cu care acestea sunt echipate.

În funcție de performanțele pe care mașinile le obțin în cadrul testelor EuroNCAP acordă următoarele distincții: nerecomandat, bronz, argint, aur și platină.

Recent, organizația cu sediul în orașul belgian Leuven a testat noul Ford Transit Courier. Este vorba despre unul dintre modelele care sunt produse la uzina Ford Otosan de la Craiova. În urma testelor de siguranță, noua utilitară a primit medalia de platină, fiind primul astfel de automobil din lume care primește această distincție.

Noul Ford Transit Courier a înregistrat un scor de 93% pentru sistemele de asistență. Acesta este cel mai mare punctaj obținut în cadrul acestor teste până acum de un vehicul utilitar.

Sursa: EuroNCAP

Articole similare

China vrea să dubleze vânzările de vehicule electrice noi până în 2035

Piața europeană de electrice ar putea scădea deoarece consumatorii vor modele accesibile

Mihai Morcovescu

Noul Koleos se lansează în România: combinația perfectă între stil robust, eleganță și confort rafinat

Filip Sîrbu