AUTOpro
Generale Green car Stiri

Callum Skye este un buggy electric care oferă o autonomie de 274 de kilometri

La scurt timp după ce a părăsit Jaguar, fostul designer al mărcii britanice, Ian Callum, a înființat propria companie auto.

Denumită Callum Designs, aceasta tocmai a prezentat primul vehicul. Este vorba despre un buggy electric off-road, botezat Skye, care a fost creat special pentru cei dornici de aventură.

Callum Skye a fost creat de fostul designer de la Jaguar

Callum

Noul Callum Skye adoptă o caroserie cu un limbaj de design futurist sofisticat și oarecum modernist. Acesta dispune de o cabină cu o configurație de 2+2 locuri. Caroseria este dominată de suprafețe din sticlă, care se regăsesc inclusiv în părțile inferioare ale portierelor.

Noul off-roader EV este finisat în două combinații de culori „dual-tone”. Prima este o combinație de argintiu și portocaliu, iar cealaltă este finisată în vișiniu cu accente argintii. De asemenea, Callum Skye este disponibil în două versiuni: una de stradă, iar cealaltă de teren, mai robustă, cu anvelope specifice.

Ca gabarit, noul buggy electric măsoară 3,98 metri în lungime și cântărește 1.150 de kilograme. Din punct de vedere tehnice, britanicii au precizat doar că vehiculul lor este alimentat de o baterie de 42 kWh, care asigură o autonomie de 274 de kilometri. De asemenea, propulsorul, despre care nu există deocamdată informații, va ajuta buggy-ul să sprinteze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde. Bateria va putea fi încărcată de la 0 la 100% în 10 minute.

Reprezentanții companiei au mai precizat că persoanele interesate de noul buggy EV vor trebui să se înregistreze pe un website dedicat.

Sursa: Callum Skye via Motor1

Articole similare

Opel pregătește un model electric de mici dimensiuni accesibil, care va costa 25.000 de euro

Mihai Morcovescu

Calendarul Pirelli împlinește 50 de ani

Mansory prezinta Le Mansory – un Ford GT pe steroizi

Florin Amariei