AUTOpro
Generale Stiri

Alfa Romeo își va lansa noul supercar pe 30 august

Italienii de la Alfa Romeo au anunțat în mod oficial când vor dezvălui noul lor model de performanță. Astfel, supercarul mărcii italiene va fi lansat în data de 30 august, cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al Italiei de la Monza.

Anunțul a fost făcur de CEO-ul mărcii, Jean-Philippe Imparato, cu ocazia lansării pe piața din China a modelelor Giulia și Stelvio facelift. Noul model de performanță va fi ultimul echipat cu motor termic pe care îl va produce compania torineză.

Supercarul Alfa Romeo s-ar putea numi 6C și va primi un motor V6

Alfa Romeo

Anunțul făcut de Imparato a fost însoțit de o imagine-teaser sugestivă cu viitorul model de performanță, în care apare și data lansării, și anume 30 august.

Această dată nu a fost aleasă întâmplător. Penultima zi din luna august coincide cu weekend-ul Marelui Premiu de Formula 1 al Italiei, care se va desfășura la Monza.

Italienii nu au dezvăluit mai multe detalii despre viitorul supercar. Cu toate acestea, presa speculează faptul că acesta va primi o serie de detalii estetice inspirate de vechiul model T33 Stradale și că s-ar putea numi 6C.

De asemenea, este posibil ca modelul să primească sub capotă un motor V6, asta deoarece 4C avea un motor cu patru cilindri, iar 8C folosea un V8. 

Dacă lucrurile vor sta astfel putem presupune că este vorba despre motorul V6 twin-turbo de 2,9 litri care se regăsește pe versiunile Quadrifoglio. Spre exemplu, pe Giulia GTA,, acesta dezvoltă 540 CP și 600 Nm de cuplu.

Despre noul supercar Alfa Romeo, șeful mărci spunea că „proiectul este un vis devenit realitate și este inspirat de o echipă ambițioasă care și-a dorit să obțină o mașină unică”.

Așa cum spuneam, viitorul supercar Alfa Romeo va avea premiera mondială pe 30 august.

Sursa: Alfa Romeo via Motor1

Articole similare

Competiţia „Cel mai 4×4” din România și-a desemnat câștigătorii ediției cu numărul 23

Revista AUTOpro

Seat a început producția de ventilatoare medicale

administrator_autopromag

Cel mai mare sediu Ford Trucks din Europa se deschide oficial în România

Filip Sîrbu