AUTOpro
Generale Stiri

KIA a prezentat versiunea restilizată a modelului de clasă mini Picanto

Producătorul coreean de automobile Kia a publicat primele imagini și informații oficiale referitoare la noul Picanto facelift.

Designul modelului de clasă mini a fost complet revizuit, în timp ce gama de motorizări conține propulsoare aspirate natural.

KIA Picanto facelift primește un design complet revizuit

KIA

KIA este unul dintre puținii producătorii care continuă să păstreze în gamă un model de oraș de segment A. Acesta este Picanto

Actuala generație a fost lansată în 2017, iar în 2020 a primit un update minor. Acum, la trei ani distanță, coreenii au supus modelul înrudit cu Hyundai i10 unei operații de restilizare importantă, atât la exterior, cât și la interior.

În fotografiile publicate de compania asiatică ne este prezentată versiunea de top GT Line, care afișează un look mai agresiv comparativ cu varianta anterioară.

Astfel, se observă noile faruri care acum sunt montate vertical și o bandă LED amplasată deasupra grilei frontale. La spate regăsim un set de stopuri restilizate, care sunt unite la rândul lor printr-o bandă LED.

Picanto GT-Line vine cu o serie de elemente aerodinamice specifice. Este vorba despre spoilere profilate și jante de 16 inch. În schimb, echipările de bază oferă jante de 14 inch, iar opțional sunt disponibile roți de 15 și de 16 inch. Totodată, clienții vor avea la dispoziție 10 nuanțe pentru caroserie.

La interior, noul Picanto dispune de un instrumentar de bord digital și un ecran de 8 inch pentru sistemul multimedia. Acesta este compatibil în standard cu Apple CarPlay și Android Auto. De asemenea, sunt disponibile actualizări de tip „over-the-air” (OTA). Tapițeria este din material textil sau din piele, în funcție de versiune.

Sunt disponibile două motorizări aspirate natural

Noul Picanto facelift este oferit în două versiuni de motorizare aspirate natural, una de 1,0 litri, iar cea de-a doua de 1,2 litri. Ambele sunt asociate unei transmisii manuale cu 5 trepte de viteză. Opțional, se poate alege o transmisie manuală automatizată (AMT) tot cu 5 rapoarte.

Pe lista cu sisteme de asistență regăsim, între altele, Forward Collision-Avoidance Assist, Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist, Driver Attention Warning și Lane Following Assist. Acesta din urmă folosește o camera frontală care monitorizează marcajele rutiere și menține noul Picanto în centrul benzii de rulare.

De asemenea, Picanto facelift poate fi echipat cu până la 7 airbag-uri.

Sursa: KIA

Articole similare

Porsche cumpără un pachet de acțiuni al companiei croate de sport și tehnologie Rimac

Filip Sîrbu

Grupul Stellantis va construi stații de înlocuire a bateriilor mașinilor electrice (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Cel mai rapid și mai puternic Corvette din istorie, ZR1

Filip Sîrbu