AUTOpro
Stiri

Mansory prezinta Le Mansory – un Ford GT pe steroizi

Momentul aniversar al Mansory este marcat cu ajutorul Le Mansory. Nemtii au luat un Ford GT si l-au pus pe steroizi.

Conversia completa a acestui Ford GT este realizata de Mansory pentru a marca aniversarea a trei decenii de existenta pe piata, compania implinind 30 de ani de la aparitie in 2020. Simultan, acestia isi respecta promisiunea stabilita inca din anii `90 de a livra „o masina per decada”. Le Mansory este disponibil in doar 3 exemplare pentru intreaga lume.

Mansory isi argumenteaza decizia de a construi Le Mansory prin faptul ca evoca o cultura americana auto ce nu poate fi uitata de nimeni.

„A fost unul dintre automobilele care a stralucit in cinema in anul 2019 gratie peliculei Le Mans 66, unde Ford GT40 a facut furori.”

Le Mansory reprezinta, conform companiei germane, ocazia ideala de a arata tuturor modul in care a evoluat modificarea masinilor de lux de-a lungul anilor. Regandirea unui astfel de automobil reprezinta o aventura pe care nu multi si-o permit.

Le Mansory arata diferit la exterior, insa ramane fidel formei pe care constructorul american a gandit-o cu evlavie. Modelul regandit de germani, insa, este mai lat cu 5 cm gratie constructiei caroseriei din carbon. Prin aceasta adaugire au fost modificate si rezultatele aerodinamice.

Motorul V6 EcoBoost din Ford GT produce in ansamblul Le Mansory 710 cai putere, iar impreuna cu modificarile exterioare permit masinii sa atinga 347 de km/h intr-un timp extrem de scurt. Datele exacte, insa, n-au fost comunicate.

Le Mansory foloseste Continental Sport Contact 6 si are dimensiuni diferite pentru puntile fata-spate, astfel garantandu-se o mai buna aderenta pentru sprinturile imediate.

Programul de tuning al companiei germane este, insa, cel mai vizibil la exterior. Aspectul frontal al masinii este extrem de diferit fata de ceea ce ofera constructorul american. Farurile complet LED sunt exclusiv gandite si dezvoltate pentru Le Mansory, iar intreg ansamblul este impartit in 4 parti individuale care ii confera automobilului un look distinct.

Interiorul, pastrat in stil spartan de Ford, a fost complet regandit si ajustat pentru a raspunde pretentiilor clientilor obisnuiti ai tuner-ului neamt.

Pretul pentru un Ford GT ajunge la aproximativ 500.000 de dolari, asadar Le Mansory costa putin peste 2.000.000 de dolari.

In Romania, Mansory este cunoscut pentru programul pe care il aplica modelelor G-Klasse. Este posibil, dar nu bagam mana in foc, ca de acum incolo sa fie stiuti si pentru alte astfel de initiative.

Articole similare

Studiu: CarPlay și Android Auto distrag atenția de la condus

Dan Damian

Director general Dacia: În două săptămâni producția uzinei din Mioveni ajunge la 1.200 de vehicule / zi

Robert Stan

Noul PEUGEOT 3008: lansează provocarea

administrator_autopromag

Leave a Comment