AUTOpro
Industrie Stiri

Geely și Baidu pun bazele unei noi companii auto

Geely și Baidu au decis că pun împreună bazele unei noi companii auto prin intermediul căreia vor lansa mașini electrice „inteligente și conectate”. Pe scurt, această nouă entitate chineză ar semăna cu rezultatul unei posibile alianțe dintre Google și Ford.

Parteneriatul strategic dintre Geely și Baidu se va axa pe cercetarea și dezvoltarea comună de mașini electrice inteligente și conectate.

Noul parteneriat strategic va face uz de arhitectura electrică exclusivă – Sustainable Experience Architecture (SEA) – care este prima arhitectură de vehicule electrice open source.

Partenerii vor utiliza SEA, dezvăluit în septembrie 2020, datorită integrării de noutăți hardware complexe, software și capacități de integrare mai generoase în modelele de generație următoare, reflectând preferințele și cerințele clienților pentru vehiculele electrificate inteligente.

Baidu va contribui la noul parteneriat cu avansul său puternic în capabilitățile de conducere inteligentă și cu cei opt ani de experiență în domeniul transportului inteligent. Aceasta va dota noua entitate cu portofoliul complet de tehnologii Baidu, inclusiv conducerea autonomă Apollo, DuerOS pentru Apollo și Baidu Maps, pentru a contribui la creșterea noii companii fără limitări.

Formarea parteneriatului vine după ce Geely Holding – compania mamă a mărcilor Volvo Cars, Lynk & Co și LEVC, și acționar principal la Geely Auto, Proton și Lotus – își continuă transformarea din a fi un producător tradițional într-o companie tehnologică de transport de vârf, una care va fi axată pe mobilitatea electrificată. Geely Holding și mărcile sale au continuat să investească în tehnologii de vârf, cum ar fi Internetul vehiculelor (IoV), conducerea inteligentă, serviciile de mobilitate, procesoarele de vehicule și sateliții cu orbită mică, colaborând în același timp cu parteneri globali la ecosistemele de mobilitate de generație următoare.

Articole similare

Hyundai ELANTRA N, palpitant și ingenios

Ana Cristina Militaru

Polonia pariază pe mașinile electrice

Andrada Arsenie

EVENIMENT în premieră mondială: Interviu cu Phạm Nhật Vượng, Fondatorul VINFAST – Miniserialul „Miracolul VINFAST” – Episodul 4

Dan Vardie

Leave a Comment