AUTOpro
Eveniment Stiri

Debut cu fast pentru Nissan Z la New York

Așteptarea pentru dezvăluirea celei de-a șaptea generații Nissan Z 2023 a luat sfârșit, iar noul model a fost expus la Salonul Auto de la New York. Versiunile anterioare ale mașinii sport Nissan au avut în componenta numelui valori numerice, spre deosebire de ediția 2023 care a fost reproiectată și devine cunoscută în Statele Unite prin puterea unei singure litere – Z.

“Aici, în New York, în 1969, la Hotelul Pierre, Nissan a expus pentru prima dată Datsun 240Z. Este marea mea bucurie și onoare să mă aflu aici, în New York, în această seară, pentru a scrie următorul capitol al poveștii.”

Ashwani Gupta, director operațiuni Nissan Motor Corporation

Z 2023 are un exterior elegant și o siluetă atractivă care respectă modelul original cu o capotă lungă și o poziție spate joasă.
La interior, habitaclul centrat pe șofer include un ecran personalizabil de 12,3 inch, scaune sport din piele și sistem audio Bose® cu 8 difuzoare.

Toate noile modele Z sunt echipate cu un motor V6 twin-turbo de 3.0 litri de 400 de cai putere iar șoferul poate alege dintre transmisia manuală cu 6 trepte și noua transmisie automată cu 9 trepte.

Articole similare

Kia Sorento, premiată la WWCOTY 2021

Florin Amariei

Seat Ateca este câștigătorul premiului “AUTOBEST 2017”

Filip Sîrbu

Mercedes-Benz a lansat noul GLA în România

Robert Stan

Leave a Comment