AUTOpro
Generale Hybrid Stiri

KIA a dezvăluit versiunea restilizată a sedanului premium de clasă mare K8

Constructorul sud-coreean de automobile a dezvăluit detaliile și fotografiile oficiale cu versiunea actualizată a sedanului premium de clasă mare K8.

Modelul cu facelift este oferit în versiuni de motorizare de 1,6 litri, 2,5 litri și V6 de 3,5 litri.

Noul KIA K8 facelift a primit modificări estetice semnificative

KIA

În urmă cu trei ani, KIA a lansat noul K7, care nu era altceva decât versiunea coreeană a modelului Cadenza comercializat în SUA. Pentru noua generație, însă, oficialii companiei au rebotezat sedanul premium K8, iar sub această denumire a primit o actualizare. Schimbările estetice sunt semnificative, însă dacă din punct de vedere tehnic, acesta este doar un lifting.

Concret, noul K8 facelift a primit o parte frontală complet restilizată. Aceasta este acum mai robustă, cu faruri LED amplasate vertical, care conferă mașinii un aspect futurist. Acestea sunt unite printr-o bandă luminoasă, o premieră pentru acest model. De asemenea, logo-ul KIA a repoziționat de pe bara de protecție în partea de jos a capotei.

La spate, modificările sunt mai puțin evidente. Spoilerul a fost ușor redesenat, în timp ce terminațiile false ale sistemului de evacuare sunt de domeniul trecutului. Neobișnuit pentru un lifting facial, consolele față și spate sunt acum puțin mai lungi comparativ cu versiunea pre-facelift, după restilizarea barelor de protecție.

K8 actualizat vine în patru variante de motorizare

Habitaclul a fost și el actualizat. Comenzile de climatizare noi sunt acum situate sub gurile centrale de aerisire. De asemenea, KIA a folosit mai multe materiale moi la atingere, dar și un sistem de iluminare ambientală cu LED-uri, care traversează planșa de bord. Coreenii au introdus pentru prima dată și o zonă de încărcare wireless pentru două smartphone-uri. În spate, cataramele centurilor de siguranță sunt acum iluminate pentru a putea fi accesate mai facil pe întuneric.

Instrumentarul de bord digital și ecranul central multimedia sunt în continuare integrate într-un singur panou curbat. În plus, în ceea ce privește sistemele de siguranță, toate versiunile noului K8 facelift vin în dotare standard cu 10 airbag-uri. Opțional, vor fi disponibile faruri LED cu fază lungă adaptivă, care se estompează parțial pentru a nu-i deranja pe șoferii care circulă din sens invers.

Din punct de vedere tehnic, noul KIA K8 este disponibil pentru început în două variante de motorizare pe benzină. Versiunea entry-level vine cu un motor de 2,5 litri, care oferă 198 CP și 248 Nm de cuplu. Pentru cei care doresc mai multă putere va fi oferit un V6 de 3,5 litri, care dezvoltă 300 CP și 360 Nm.

De asemenea, va exista și o versiune V6 de 3,5 litri alimentată cu GPL, care produce 240 CP și 313 Nm. Ultimul grup motopropulsor disponibil este o unitate hibridă de 1,6 litri, cu o putere combinată de 230 CP și 350 Nm.

Noul KIA K8 facelift este disponibil exclusiv pe piața sud-coreeană. Modelul de bază costă echivalentul a circa 25.000 de euro, iar vârful de gamă are un preț echivalent a 34.600 de euro. Toate versiunile, cu excepția celei hibride, sunt puse în vânzare începând cu această lună.

Sursa: KIA via Motor1

Articole similare

Lektri.CO: Numărul de automobile electrice din România a crescut cu peste 15.000 de unități

Mihai Morcovescu

Noul BMW i4 – coupe, 5 uși, 530 CP și peste 550 km autonomie

Florin Amariei

Elon Musk, CEO Tesla, consideră că oamenilor li se va interzice să conducă, odată ce maşinile devin autonome