AUTOpro
Generale Stiri

Volkswagen prezintă noul Tharu XR, un nou SUV accesibil cu până la 160 CP

Compania SAIC Volkswagen Automotive a prezentat un nou SUV de mici dimensiuni, care va fi comercializat exclusiv pe piața din China.

Botezat Tharu XR va fi poziționat în gamă între T-Cross și Tharu și va oferi până la 160 CP.

Noul Volkswagen Tharu XR va fi comercializat exclusiv în China

Volkswagen

Constructorul de automobile din Wolfsburg deține în China cel mai ofertant portofoliu de SUV-uri din lume. Acesta continuă să se extindă cu alte modele, iar cel mai nou dintre acestea se numește Tharu XR. Acesta va fi produs exclusiv în China de consorțiul format din SAIC și Volkswagen și va reduce decalajul dintre T-Cross și Tharu.

După anunțul făcut inițial de Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China, SAIC Volkswagen a publicat fotografiile și informațiile oficiale referitoare la noul model înainte de debutul comercial pe piața chineză.

Din punct de vedere estetic, Tharu XR este asemănător cu alte modele din portofoliul Volkswagen din China. Totuși, există o serie de deosebiri, mai ales la partea frontală.

Aceasta este inspirată de fratele mai mare Tiguan L Pro. Aici regăsim faruri înguste, care sunt unite printr-o bandă LED, și o grilă mare, care amintește de noua generație Tiguan. La spate, Tharu XR a primit un set de stopuri unice, cu fundal negru. În plus, acesta va fi oferit în două configurații ale exteriorului, fie cu accente negre, fie cromate.

Două motorizări cu aceeași cilindree și până la 160 CP

Ca gabarit, noul crossover măsoară 4.355 mm în lungime, 1.762 mm în lățime și 1.605 mm în înălțime. În dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.651 mm. Astfel, SUV-ul compact este cu 10 cm mai scurt decât Tharu.

Noul Volkswagen Tharu XR va fi disponibil în două versiuni de motorizare. Ambele sunt dotate cu un propulsor de 1,5 litri: una aspirată natural, iar cealaltă turbo. Cea mai puternică dintre acestea oferă 160 CP și 250 Nm de cuplu. Resursele sunt transmise către roțile din față prin intermediul unei transmisii automate DSG.

Reprezentanții SAIC Volkswagen au precizat că mai multe detalii despre Tharu XR vor fi dezvăluite în perioada următoare. În momentul debutului comercial în China, acesta va avea un preț de pornire cuprins între echivalentul a 14.870 de euro și 20.350 de euro.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Tesla mărește cu 2.000 de euro prețurile SUV-ului Model Y pe câteva piețe din Europa

Mihai Morcovescu

Cât de aproape este viitorul plin de mașini autonome?

Darius Pana

Tesla Roadster, amânat de Musk până în 2023

Florin Amariei