AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen va construi un SUV complet electric derivat din Amarok. Modelul va fi lansat în 2026

Producătorul german de automobile Volkswagen intenționează să lanseze un nou SUV electric, care va fi bazat pe noua generație a pick-up-ului Amarok. Viitorul model cu emisii zero va fi construit pe aceeași platformă ca modelul Ford Everest, care este derivat din Ranger. Informația a fost dezvăluită de publicația australiană WhichCar și preluată de Motor1.

Compania din Wolfsburg a lansat în vara acestui an cea de-a doua iterație a camionetei Amarok. Aceasta este bazată pe aceeași arhitectură cu Ford Ranger, care a fost dezvoltată în parteneriat de cele două mărci. În momentul lansării, germanii declarau că nu vor dezvolta un nou SUV electric bazat pe Amarok, dar se pare că aceștia s-au răzgândit.

Viitorul SUV electric de la Volkswagen va fi versiunea europeană a lui Ford Everest

Volkswagen

Potrivit lui Petr Sulc, oficial Volkswagen, citat de WhichCar, constuctorul german ia serios în considerare să construiască un SUV electric complet nou.

Acesta ar urma să se bazeze pe noul Amarok și va fi versiunea europeană a modelului Ford Everest. Acesta este, în esență, varianta SUV a noului Ranger, dar nu va ajunge pe nici o piață de pe Bătrânul Continent.

Conform lui Sulc, cele două modele sunt identice în proporție de 80%. Comparativ cu Everest, viitorul SUV pe care îl va produce Volkswagen ar urma să fie comercializat în Europa.

În același timp, noul model VW nu va avea nici o legătură cu viitoarele modele de teren 100% electrice Scout. Aceasta este noua marcă a Grupului Volkswagen și își va face debutul pe piața din SUA în 2026.

Deocamdată, germanii nu au anunțat când va fi lansat noul SUV cu emisii zero, însă ceea ce se știe sigur este faptul că, până atunci, cei de la Ford vor trebui să lanseze o variantă pe baterii a SUV-lui Everest.

Sursa: Motor1

Articole similare

Opel a dezvăluit noi detalii despre SUV-ul compact Frontera: versiune hibridă de 100 CP (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Finanțarea Fiat Chrysler se mărește la 800 de milioane €

Divizia SVO a JaguarLandRover ar putea produce modele proprii

administrator_autopromag