AUTOpro
Generale Green car Stiri

BMW și Jaguar Land Rover vor colabora pentru dezvoltarea de motoare electrice

BMW iX3

BMW Group și Jaguar Land Rover au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea de sisteme de propulsie pentru mașini electrice.

Pe măsură ce îşi dezvoltă planurile pentru mobilitatea viitorului, BMW Group se concentrează tot mai mult pe cooperări care să facă următorul nivel al tehnologiei de electrificare disponibil pe scară largă clienţilor la începutul următorului deceniu.

Un nou parteneriat s-a născut astfel între grupul german BMW și britanicii de la Jaguar Land Rover. Cele două companii vor dezvolta împreună următoarea generație de propulsii electrice.

BMW va aduce pe piață anul viitor a cincea generație a tehnolgiei pentru mașini electrice prin introducerea SUV-ului electric iX3. Pe baza acestei tehnologii, BMW va colabora Jaguar Land Rover pentru a dezvolta sisteme electrice pentru modele viitoare.

“Industria auto trece printr-o transformare abruptă. Vedem colaborările ca fiind importante pentru succes, şi în domeniul electrificării. În Jaguar Land Rover, am găsit un partener ale cărui cerinţe pentru viitoarea generaţie a propulsiilor electrice se potrivesc semnificativ cu ale noastre. Împreună, avem oportunitatea de a satisface şi mai eficient cerinţele clienţilor prin scurtarea timpului de dezvoltare şi prin aducerea mai rapidă pe piaţă a automobilelor şi tehnologiilor de ultimă oră “, a declarat Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru dezvoltare.

O echipă comună de specialişti BMW Group şi Jaguar Land Rover, localizată în Munchen, va avea misiune de dezvoltare suplimentară a unităţilor de propulsie Gen, în timp ce producţia trenurilor de rulare electrice va fi întreprinsă de fiecare partener în propriile facilităţi de producţie.

Jaguar are în acest moment în gamă modelul I-Pace full electric, în timp ce BMW propune modelul i3. În 2020, BMW iX3 va deveni primul SUV electric produs de germani. Acesta va avea o autonomie de 400 km.

Articole similare

Renault Sandero RS se pregătește de debut în Brazilia

Autopromag

Cabify este concurentul principal al Uber în America Latină

Filip Sîrbu

BMW România introduce devizul digital de service cu explicații video

Dragos Baltateanu

Leave a Comment