AUTOpro
Generale

Lamborghini Egoista

Încă o operă de artă semnată Lamborghini

 

Walter De Silva, directorul de design din cadrul Volkswagen Group, a adus un omagiu manufacturierului italian de automobile Lamborghini cu ocazia împlinirii a 50 de ani de existență.

Acest omagiu poartă numele de Egoista și reprezintă un supercar ce ascunde sub capotă un propulsor V10 de 5.2 litri capabil să dezvolte 600 CP. Responsabili pentru design sunt membri din cadrul Volkswagen Group design, mai exact Alessandro Dambrosio pentru exterior și Stefan Sielaff pentru interior. Echipa lui De Silva a decis să creeze un automobil cu un singur loc, habitaclul lui Lamborghini Egoista fiind conceput având ca punct de plecare elicopterul militar Apache.

În ceea ce privește design-ul exterior al vehiculului, părțile laterale înfățișează similitudini foarte apropiate de imaginea unui taur pregătit să atace, taur ce are coarnele apropiate de pământ. Întreg design-ul este realizat într-o manieră agresivă și dinamică, toate elementele stilistice folosite fiind în strânsă legătură cu stilul caracteristic mărcii Lamborghini.

Habitaclul este conceput într-o manieră extrem de rațională, scaunul de curse fiind poziționat pe mijloc și încorporând o centură cu patru puncte de prindere. Egoista este echipat cu un head-up display, în timp ce pentru a coborî din automobil sunt necesare niște abilități foarte apropiate de cele ale unui pilot militar – volanul trebuie decuplat și poziționat pe bord, cupola din sticlă trebuie acționată electronic pentru a se deschide, apoi pilotul trebuie să stea în picioare pe scaun, urmând să se așeze într-un punct cheie pe partea stângă a cockpit-ului, ca la final să-și întoarcă picoarele la 180 de grade din interiorul lui Egoista către exteriorul vehicului.

Nu mai încape îndoială faptul că Lamborghini Egoista reprezintă un supercar conceput special pentru șoferi cu abilități apropiate piloților avioanelor de vânătoare.

Articole similare

Ford GT vs. Acura NSX: Ardere eficientă sau impuls electric?

administrator_autopromag

Conceptul Renault Kangoo ZE anunță o nouă generație a utilitarei electrice

Dragos Baltateanu

Constructorii auto salută decizia Parlamentului European care impune implementarea obligatorie a sistemului eCall

administrator_autopromag