AUTOpro
Generale PHEV Stiri

Volkswagen Golf 8 facelift: noi informații despre versiunea restilizată a compactei germane

Volkswagen

Volkswagen Golf, cea mai bine vândută mașină de clasă compactă, va primi în 2024 un facelift. Operația de restilizare va consta într-o serie de modificări estetice, care vor fi inspirate de la modelele din gama ID.

Informația a fost confirmată de șeful companiei din Wolfsburg, care a mai anunțat că cea de-a noua generație a popularului hatchback va fi una 100% electrică. Aceasta ar urma să sosească cel mai probabil în 2028.

Deși, la nivel global, hatchback-urile compacte au pierdut teren în fața SUV-urilor, Volkswagen Golf rămâne este una dintre cele mai populare modele atât pentru marca germană, cât și pentru industria auto.

Cea de-a opta generație Golf a fost lansată în 2019, așa că nu este deloc surprinzător faptul că VW plănuiește o actualizare pentru 2024, deși inițial faceliftul era planificat pentru sfârșitul acestui an.

Volkswagen Golf 8 facelift va renunța la comenzile tactile de pe volan

Volkswagen

Așa cum AUTOpro a scris deja, șeful VW, Thomas Schafer, a confirmat că anul viitor Golf-ul va primi o serie de modificări estetice. Deși germanii au o abordare destul de subtilă în ceea ce privește facelift-urile, Golf va primi schimbări de ordin vizual importante, precum și noi tehnologii.

Astfel, modelul va primi spoilere față și spate reproiectate și faruri cu o nouă grafică LED, inspirată de electricele din gama ID. De asemenea, vor fi operate modificări importante și la interior, acolo unde clienții vor regăsi un sistem multimedia cu un ecran central mai mare, de 12 inch, similar cu cel de pe ID.3. Versiunile de top vor avea un display de 15 inch, care va debuta pe noul ID.7.

În același timp, Volkswagen va renunța la comenzile sensibile tactile de pe volan, iar Golf-ul va fi primul model care va reveni la butoanele fizice. Mașina va primi o serie de îmbunătățiri și la capitolul siguranță, urmând să ofere mai multe sisteme ADAS comparativ cu actualul model.

După cum se știe, Volkswagen Golf 8 dispune deja de un airbag central, amplasat între pasagerii de pe locurile frontale, care a fost introdus în 2023 și care i-a adus 5 stele la testele EuroNCAP.

Golful modificat ar putea primi, de asemenea, și noi materiale de calitate superioară și noi funcții tehnologice. Una dintre acestea ar putea fi „Smart Air Vents”, gurile de aerisire controlate digital, care vor debuta tot pe ID.7.

Golf 8 facelift va fi ultimul Golf care va folosi motorizări termice

Noul Volkswagen Golf 8 facelift va fi construit pe platforma MQB Evo și va fi ultimul Golf care va folosi motorizări termice. Gama va cuprinde mai multe versiuni, între care unitățile pe benzină 1.0 eTSI și 1.5 TSI Evo2, ambele dotate cu sistem mild-hybrid. Nu se știe deocamdată dacă germanii vor renunța la popularul diesel 2.0 TDI.

Vor exista și versiunile de performanță GTI și R, care vor primi același motor 2.0 TSI, în timp ce ansamblul hibrid de pe varianta GTE va înlocui motorul 1.4 TSI cu 1.5 TSI, urmând să ofere 272 CP. De asemenea, bateria de pe versiunea plug-in hybrid va fi mai mare și va oferi o autonomie electrică de 100 de kilometri.

Nu în ultimul rând, cei de la Volkswagen au decis să mențină în viață denumirea Golf în noua eră electrică, ceea ce înseamnă că modelul actualizat nu va fi ultimul care va purta emblematicul nume. Viitorul Golf 100% electric va sosi cel mai probabil în 2028.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Citroen a dezvăluit noul model electric e-C3: autonomie de 320 km și prețuri de la 23.300 de euro

Mihai Morcovescu

Ferrari SF90 Stradale: primul model plug-in hybrid produs la Maranello

HYVIA Master City Bus H2-TECH – primul minibus urban cu propulsie pe hidrogen din Europa

Darius Pana