AUTOpro
Generale

Skoda Yeti Facelift este dezvăluită

Skoda Yeti a primit recent un facelift pentru modernizarea aspectului estetic. Printre noutăți se numără un design nou, un interior împrospătat, tehnologie de ultimă oră și o gamă de motorizări nouă.

Noul model revizuit al celor de la Skoda, Yeti facelift, se bucură acum de două game individuale de design. Așadar, pentru exterior mașina este disponibilă într-un aspect elegant, stilat destinat uzului urban, precum și un aspect off-road pentru excursiile la țară.

O diferențiere semnificativă o reprezintă elementele din față și din spate, cum ar fi barele de protecție, scuturile de pază și pragurile sunt fie în culoarea caroseriei sau cu pachetul SkodaYeti Outdoor rămân doar niște plastice negre. Această nouă abordare stilistică evidențiază noua linie de design marca Skoda.

Image converted using ifftoanyYeti facelif este primul model Skoda care are montată o cameră video pentru mersul în spate. De asemenea, este pentru prima dată când producătorul auto din Republica Cehă echipează o mașină cu cea mai nouă generație a sistemului automatic parking assistant. Noul sistem îi permite lui Yeti să parcheze lateral automat, precum și să meargă înapoi sau să iasă singur din parcare fără intervenția șoferului. Pe lângă acest sistem, noul model Skoda este echipat pentru prima dată cu  sistemul KESSY. Acesta permite blocarea și deblocarea ușilor, precum și pornirea automată fără să fie necesară utilizarea cheii în contact.

Gama de motorizări a lui Skoda Yeti facelift cuprinde șapte propulsoare moderne, în timp ce transmisia poate fi integrală sau doar pe puntea față. Pentru cutia de viteze se poate opta între o transmisie manuală sau una DSG, cu șase sau șapte rapoarte și dublu ambreiaj. Există un total de 4 motoare diesel și 3 unități pe benzină, toate fiind supraalimentate și beneficiind de injecție directă de carburant.

Image converted using ifftoanyPuterea variază de la 105 CP cât oferă motorul 1.2 TSI și ajunge până la 170 CP, puterea propulsorului 2.0 TDI. Versiunea GreenLine, 1.6 TDI de 103 CP, cu tracțiune pe față și cutie manuală, are un nivel scăzut de emisii de CO2 de până la 119 g/km. Skoda oferă pentru Yeti facelift trei variante de motorizări cu pachetul Green tec care beneficiază de Start-Stop System, brake energy recovery și pneuri cu rezistență redusă la rulare. Așadar, pachetul Green tec cuprinde motorul 2.0 TDI de 138 CP, 1.6 TDI de 103 CP și 1.4 TSI de 121 CP.

Cu ajutorul acestor caracteristi, Skoda Yeti facelift marchează un nou început pentru  segmentul SUV compact al producătorului din Republica Cehă.

 

Text: Cosmin Voicu, Foto: Producător

Articole similare

Ce noi modele de autoturisme veți putea cumpăra în 2015

administrator_autopromag

Uber Freight este serviciul dedicat camionagiilor

Filip Sîrbu

Imagini și detalii oficiale despre noul Insignia Sports Tourer

Filip Sîrbu