AUTOpro
Generale

Sebastian Leob a zdrobit recordul la Pikes Peak, cu un timp de 8:13.878

Toată lumea știa că Peugeot și Sebastien Loeb s-au dus la Pikes Peak International Hill Climb ca să facă ceva impresionant, dar zdrobirea cu un minut și 33 de secunde a recordului de anul trecut este o reușită fără precedent.

Loeb, devenit celebru după ce a câștigat Campionatul Mondial de Raliuri 9 ani la rând (un alt record greu de doborât), a intrat astfel într-un club extrem de exclusivist, denumit sugestiv Pikes Peak Eight-Minute Club.

După impresionanta urcare a lui Sebastian Loeb a venit rândul lui Millen – câștigător în 2012 – să-și demonstreze măiestria, acesta parcurgând cei 20 de kilometri în 9:02.192, cu o viteză medie de 128,227 km/h, reușind astfel o îmbunătățire cu aproape 44 de secunde a recordului stabilit în 2012. Cu toate acestea, Thys Millen a venit în urma lui Leob cu 49 de secunde, cel din urmă acumulând o viteză medie de 140,77 km/h.

Dincolo de abilitățile de-a dreptul extraterestre ale lui Sebastian Loeb, care nu mai au nevoie de nicio prezentare, trebuie adus un tribut și fenomenalei mașinării cu care a reușit această performanță. Încadrat în clasa „Unlimited”, Peugeot 208 T16 Pikes Peak este un monstru construit special pentru a zdrobi recorduri, cu 875 CP transmiși celor patru roți și o masă proprie de doar 875 kg. Pe care îl poți auzi în acțiune în clipul de mai jos:

[youtube id=”6QKdnz8i14E”]

Text: Alin Ionescu
Foto: Red Bull

Articole similare

Viitoarea generație BMW Seria 1 va avea tracțiune față

Dragos Baltateanu

Travel Tips And Information For Visiting Moraine Lake | US Travel

Mihai Predescu

Noi imagini cu BMW X4 suprins parțial camuflat