AUTOpro
Generale

Renault Espace va fi relansat sub forma unui SUV cu până la 7 locuri. Modelul va debuta la primăvară

Producătorul francez de automobile Renault a anunțat oficial că popularul model Espace va fi relansat sub forma unui SUV, care va avea până la 7 locuri. Cea de-a șasea generație va fi dezvăluită în primăvara acestui an.

Cunoscut pe scară largă atât pe piața din Franța, cât și pe alte piețe din Europa și din întreaga lume, numele Espace s-a făcut remarcat rapid ca o alegere evidentă pentru un autovehicul cu 7 locuri.

În luna noiembrie a acestui an se vor împlini 40 de ani de la prezentarea conceptului care a prefigurat celebrul MPV, în 1983.

Noul Renault Espace va fi fratele mai mare al lui Austral

Renault

În ultimele luni am urmărit procesul de dezvoltare a unui nou SUV în gama celor de la Renault. Este vorba despre un model al cărui rol este acela de „frate mai mare” al noului Austral (foto, jos) și care, așa cum se anticipa, va duce mai departe numele comercial de Espace.

Francezii subliniază faptul că populara denumire va fi păstrată deoarece este foarte cunoscută la nivel mondial. Cu toate acestea, zilele cunoscutului monovolum francez sunt numărate și asta pentru că oficialii companiei tocmai au confirmat data apariției celei de-a șasea generații Espace.

Aceasta nu va mai fi tot un monovolum, ci un SUV de dimensiuni medii care va putea găzdui până la trei rânduri de scaune și, implicit, va putea transporta până la 7 pasageri. Noul model se bazează pe platforma CMF-CD a Alianței Renault-Nissan- Mitsubishi.

Rivalii direcți ai viitorului Renault Espace vor fi Peugeot 5008, Skoda Kodiaq, Seat Tarraco și Hyundai Santa Fe. Pentru a-l diferenția de concurenți, constructorul din Hexagon a pus un accent deosebit pe proiectarea unui habitaclu spațios menit să facă și mai plăcute călătoriile lungi.

În același timp, asemenea celor cinci iterații anterioare, noul Espace va rămâne fidel ideii de mașină confortabilă, spațioasă și inovatoare. Acestor caracteristici li se va adăuga odată cu cea de-a șasea generație ideea de „vârf de gamă”.

Renault Espace Vi va oferi motorizăti mild-hybrid și hibride

Din punct de vedere tehnic nu va fi nici o surpriză. Asemenea noului Austral, Espace VI va fi construit pe platforma CMF-CD, folosită și de Megane, Kadjar, Scenic și Talisman. 

Aceasta nu este o arhitectură EV specifică, precum cea CMF-EV. care se află la baza lui Megane E-Tech Electric și a viitorului Scenic Vision, care va sosi în 2024.

Noul Espace va miza pe electrificare. Acesta va fi disponibil cu o gamă de motorizări pe benzină, care vor folosi tehnologie mild-hybrid (MHEV), și cu versiuni hibride. Deocamdată nu se știe dacă va exista și o variantă pur electrică. Tracțiunea față și transmisia automată vor fi oferite standard.

Pe lângă confirmarea numelui noului său SUV, Renault a anunțat și când va avea loc debutul noului Espace. Astfel, noul SUV va fi dezvăluit în premieră mondială în primăvara acestui an, în timp ce listele de comenzi vor fi deschise la scurt timp după debut.

Sursa: Renault

Articole similare

Premieră mondială pentru noua Mazda3

Dacia a implementat noua siglă pe modelele sale în toate cele trei uzine în doar 24 de ore (cu video)

Mihai Morcovescu

Iată noul Aston Martin Vanquish Volante