AUTOpro
Generale Stiri

Porsche a donat 1.000.000 de euro pentru ajutorarea victimelor cutremurelor din Turcia și Siria

Reprezentanții Porsche au anunțat oficial că producătorul german de automobile a donat suma de 1.000.000 de euro pentru ajutorarea victimelor cutremurului devastator care s-a produs în urmă cu o săptămână în Turcia și în Siria.

În același timp, oficialii companiei au făcut apel către angajați ca să facă la rândul lor donații care vor ajunge în zonele grav afectate prin intermediul organizației interne Porsche Hilft

Donația mărcii din Stuttgart a fost făcută prin organizația Aktion Deutschland Hilft. Aceasta este un grup-umbrelă al agențiilor germane de ajutor umanitar și are ca scop unirea forțelor, coordonarea și combinarea eforturilor în strângerea de donații în caz de dezastre și ajutorarea mai rapidă și mai eficientă a victimelor din zonele afectate.

Porsche a făcut apel la angajații companiei să facă la rândul lor donații

Porsche

În dimineața zilei de 6 februarie, Turcia și Siria au fost devastate de un puternic seism cu o magnitudine de 7,8 grade pe scara Richter. Acesta a fost urmat de peste 1.000 de replici, cea mai puternică dintre acestea având nu mai puțin de 7,7 grade pe Richter.

Această din urmă replică a provocat și mai multe victime și distrugeri în regiune, complicând operațiunile de salvare care erau în plină desfășurare. La o săptămână de la dezastru, potrivit celor mai noi informații, bilanțul victimelor a urcat la peste 34.000 de morți.

În urma acestei catastrofe, Porsche a anunțat că a donat 1.000.000 de euro pentru ajutorarea victimelor din cele două țări grav afectate de seismul din urmă cu o săptămână.

„Gândurile noastre se îndreaptă către victimele și către toți cei care și-au pierdut familiile, prietenii sau casele și mijloacele de trai în acest cutremur devastator”, a declarat Oliver Blume (foto, sus), președintele Comitetului Executiv Porsche. „A-i ajuta pe cei care au nevoie este parte integrantă din cultura Porsche și de aceea lucrăm cu partenerul nostru, Aktion Deutschland Hilft pentru a ne asigura că orice sprijin pe care îl vom oferi va ajunge la oamenii care au atât de multă nevoie de el”, a mai adăugat oficialul constructorului german.

Prin această donație Porsche va asigura adăpost pentru cei afectați, va ajuta la operațiunile de curățare și a celor de securizare a zonelor periculoase. Totodată, banii vor fi folosiți pentru operațiunile de căutare ale persoanelor dispărute sub dărâmături, precum și pentru oferirea de asistență medicală, procurarea de alimente și furnizarea de servicii de catering pentru echipele de salvatori.

Turcia și Siria se confruntă cu o imensă criză umanitară. Se estimează că peste un milion de oameni depind de ajutoarele primite din toată lumea pentru a putea supraviețui. În același timp, se estimează că doar în Siria peste cinci milioane de oameni ar fi rămas fără case.

Wikipedia

Sursa: Porsche

Articole similare

Noul KIA EV5 a fost lansat în China la jumătate din prețul unui Tesla Model Y

Mihai Morcovescu

750.000 de comenzi: actualul Opel Corsa își continuă povestea de succes

Filip Sîrbu

Autorităţile americane pregătesc sisteme de măsurare a alcoolemiei implementate în habitaclul automobilului

administrator_autopromag