AUTOpro
Generale Green car Stiri

Nissan și Honda vor dezvolta un nou software auto pentru încărcarea mașinilor electrice

Nissan și Honda sunt pe punctul de a ajunge la un acord pentru a dezvolta împreună un nou software auto pentru viitoarele automobile electrice.

De asemenea, cei doi constructorii japonezi vor colabora pentru dezvoltarea rețelelor de încărcare a vehiculelor cu emisii zero, potrivit rapoartelor locale.

Nissan și Honda vor dezvolta un nou sistem de operare pentru viitoarele lor mașini

Nissan

Cei doi constructori doresc să împartă costurile viitoarelor mașini electrice. În plus, vor să accelereze dezvoltarea de noi tehnologii și infrastructuri. Scopul principal este acela de a câștiga o cotă cât mai mare pe piața globală a mașinilor electrice.

Pentru a reduce costurile viitoarelor mașini electrice, Nissan și Honda iau în considerare utilizarea unui nou software auto standardizat. În același timp, constructorii vor colabora și în ceea ce privește încărcarea vehiculelor electrice.

Cele două companii doresc să dezvolte împreună un sistem de operare care să controleze mașinile în încercarea de a reduce costurile acestora. De asemenea, al treilea și, respectiv, al doilea producător auto din Japonia, ar urma să colaboreze pentru îmbunătățirea infrastructurii de încărcare. Acest lucru le-ar aduce o creștere însemnată a competitivității pe segmentul electricelor.

Probleme din cauza migrării către electricele ieftine

În martie anul trecut, cei doi producători au început discuțiile în vederea achiziționării și împărtășirii în Japonia a componentelor importante pentru mașinile cu zero emisii. Aceștia intenționează să încheie un parteneriat strategic pentru producerea de componente pentru acest tip de vehicule.

Nissan și Honda se confruntă cu o amenințare tot mai mare pe piața globală de vehicule electrice, inclusiv din partea Tesla și a producătorilor din China și Coreea de Sud. Ambii producători au fost afectați pe piața electricelor din China de trecerea consumatorilor la mașinile electrice accesibile.

Concret, Nissan a vândut puțin peste 50.000 de vehicule electrice la nivel mondial în primele cinci luni din 2024, reprezentând 3,5% din totalul vânzărilor, cifrate la 1,4 milioane de unități. De partea cealaltă, Honda a vândut 3.190 de vehicule electrice în primul trimestru al anului, ceea ce înseamnă 0,3% din vânzările globale cu amănuntul de aproape un milion de vehicule în acea perioadă.

Sursa: US News

Articole similare

Opel, oferte interesante pentru mașinile din stoc și perioadă de grație la plata ratelor

Robert Stan

Cadou de Mărțișor: Dacia a deschis listele de comenzi pentru noua versiune Extreme

Mihai Morcovescu

Interviu în exclusivitate cu Patrice Lévy-Bencheton, Vicepreședinte Dacia la nivel mondial – „Vorbim despre noua Dacia Spring, nu despre un facelift!” (VIDEO)

Darius Pana